Safvan Bin Muattal Platformu: Eşcinsellik ve zina bir hak değildir

Safvan Bin Muattal Platformu: Eşcinsellik ve zina bir hak değildir

Adıyaman Safvan Bin Muattal Platformu Temsilcisi İsmail Ergün, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a suç duyurusunda bulunan baro ve dernekleri kınadığını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kur'an-ı Kerim'in eşcinselliği ve zinayı yasak kıldığını belirtmesi üzerine bazı kesimlerce Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında yapılan suç duyurusu sonrası Safvan Bin Muattal Platformu, Erbaş'ın yanında olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kur'an-ı Kerim'in emirlerini dile getirmesinden rahatsızlık hissedenlerin aslında İslam'a kaşı geldiklerini ve İslam'ı kabul edemediklerini belirten Ergün, "Bizler Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Kur'an-ı Kerim'in eşcinselliği ve zinayı yasak kıldığını söylemesinden daha normal bir şey görmüyoruz. Bizler Müslüman bir ülkede din işlerinden sorumlu en üst makamdan bunları duymayacağız da kimden duyacağız? Sayın Erbaş'ın söyledikleri tamamen İslami ve Kur'an'i çizgidedir. Bizler hocamızın her daim yanındayız." dedi.

"Toplumun manevi değerlerini bozacak her türlü sapkınlığa karşıyız"

Toplumu karıştıranların hak olarak gördüğü çirkinlikleri, toplumların helak olma sebebi olarak gördüklerini belirten Ergün, "Eşcinsellik ve zina bir hak değil ki birileri rahatsız oluyor. Bu gençlerimizin ve toplumumuzun ahlaki, milli ve manevi değerlerini bozacak her türlü sapkınlığa karşıyız ve olmaya da devam edeceğiz. Bu bağlamda Sayın Ali Erbaş'ın bazı kesimler ve barolar tarafından eleştirilmesi ve şahsı üzerinden İslam'a saldırı yapılması asla kabul edilemez. Bizler Müslüman olarak inancımızın gereğini yaşamakla mükellef olduğumuz gibi inancımızın gerektirdiklerini de insanlara ulaştırmak zorundayız. Neden birileri tarafından farklı yönlere çekilerek İslam düşmanlığına çevriliyor. Bizler her daim aziz İslam'ın gerektirdiği gibi yaşamaya devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

"Eşcinsellik ve zina televizyon ve sosyal medya aracılığıyla normalleştirilmeye çalışılıyor"

Son olarak eşcinsellik ve zinayı teşvik eden yayınların da bu zihniyet kadar tehlikeli olduğuna değinen Ergün "Özellikle televizyon dizileri üzerinden ve sosyal medya kullanılarak yaygınlaştırılmaya ve normalleştirilmeye çalışılan eşcinsellik ve zina gibi dinimizin şiddetle haram kıldığı ve yasakladığı fiillerin haram olduğunu ve toplumu ifsat ettiğini Diyanet İşleri Başkanı'nın söylemesi kadar doğal bir şey olabilir mi? Bu durumdan rahatsızlık hissedenler kendilerince özgürlük ve insan hakları adına vaveyla koparıyor. Bizler Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanında olduğumuzu belirtiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.