Sağlam, YSK'nın İstanbul kararını değerlendirdi

Sağlam, YSK'nın İstanbul kararını değerlendirdi

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, YSK'nın İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi yönündeki kararına ilişkin, "YSK'nın seçimlerin yenilenmesine dair açıklaması artık yapılacaklar noktasında nihai karar olmuştur." dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İBB Başkanlığı seçimini iptal etme kararını değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, kararın, mevzuata göre olağanüstü itiraz yoluyla yapılan bir başvuruya YSK'nın verdiği cevap olduğunu söyledi.

Genel Başkan Sağlam, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da seçimlerin iptali ve yenilenmesi yönündeki kararını Doğruhaber Gazetesi'ne değerlendirdi.Bu kararın İstanbul halkına hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Sağlam, "İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi kararı itirazların iletildiği merci Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınmış bir karardır. Karar, mevzuata göre olağanüstü itiraz yoluyla yapılan bir başvuruya YSK'nın verdiği cevaptır. Bu kararla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yenilenecektir. Gelinen aşama itibariyle partilerin önünde artık İstanbul için seçime hazırlık aşaması yeniden başlamıştır. Bu kararın İstanbul halkına hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

"YSK'nın açıklaması nihai karar olmuştur"

"YSK'nın bu kararını enine-boyuna değerlendirmek için öncelikle bulgulara bizlerin de tam olarak vakıf olması lazım." diyen Sağlam, "Siyasi kimlikle beraber bir hukukçu olarak gerekçeleri görmeden, delilleri incelemeden fazla değerlendirme yapmayı açıkçası doğru bulmuyorum. Parti olarak da genel tavrımız budur. Bir konu hakkında görüş bildirmeden önce tarafların elindeki belgelere ulaşılması gerektiğini düşünüyoruz ancak YSK'nın seçimlerin yenilenmesine dair açıklaması artık yapılacaklar noktasında nihai karar olmuştur." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler