Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı”

Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı”

Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasında bulunan Sağlık Bakanı Koca, “Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı. Başarının tamamını özetleyecek olursak 3 madde sıralayabilirim; tedbir, tespit, tedavi.” dedi.

Coronavirus Bilim Kurulu, Covid-19 ile mücadelede son durumu değerlendirmek üzere video konferans yöntemiyle toplandı. Vaka sayıları ve hastaların durumunun ele alındığı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirildi, önlemler ele alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

“Elimizden geleni yaptık, yapmaya devam ediyoruz.” diyen Bakan Koca, şunu söyledi:

“83 milyon hep birlikte elde ettiğimiz başarının bazı nedenlerini ve önemli detaylarını paylaşmak istiyorum. Aldığımız tedbirler, virüsün ülkemize geç girmesini sağladı. Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı. Yatak doluluk oranlarımızı yüzde 30'a indirdik. Yoğun bakım hastalarımızı erken entübe etmiyoruz. Yoğun bakımda ölüm oranı yüzde 10'a geriledi. Tedbirlere uyulması, filyasyon ve erken tedavi bize başarıyı getirdi. Türkiye, virüsü ülkesine geç sokan sayılı ülkelerden biri oldu.” dedi.

Geride kalan günlerin kolay geçmediğini kaydeden Bakan Koca, “Ramazan'ı hiç alışık olmadığımız bir şekilde yaşıyoruz. Salgının başlangıç döneminde özellikle yurt dışı girişlerinde aldığımız tedbirler sonuçlarda çok etkili oldu. Diyebilirim ki; Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı. Başarının tamamını özetleyecek olursak 3 madde sıralayabilirim; tedbir, tespit, tedavi.” dedi.

5 bin 849 filyasyon ekibi sahada çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Bakan Koca, “Bu ekipler hastaların temas zincirinde yer alan 468 bin 390 kişi tespit etmiştir. Biz tedaviyi, belirti gösteren hemen herkese mümkün olan en erken aşamada uyguluyoruz.” dedi.

Soru üzerine Sağlık Bakanı Koca, “65 yaş üstü büyüklerimiz hiç olmazsa araç kullanmadan yakın mesafe gezebilirler mi diye gündem oldu, daha net öneriye dönmedi.” ifadesini kullandı.


Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye bu sınavdan yüzünün akıyla çıktı”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.