Sağlık Bakanı Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu'nun toplantısına katıldı

Sağlık Bakanı Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu'nun toplantısına katıldı

​Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu’nun ilk toplantısına başkanlık eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin umudunun bu oda olduğunu söyledi.

Bakan Koca, Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına başkanlık etti. Toplantıya Türkiye’de Coronaavirus'e karşı aşı çalışmalarını yürüten bilim adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Koca, "Türkiye’nin umudu bu odada" olduğunu söyleyerek, Türkiye’de 14 farklı merkezde Covid-19 aşı çalışmasının devam ettiğini belirtti.

Salgının ortaya çıktığı ilk günden beri şu ana kadar 14 projenin onaylandığını hatırlatan Bakan Koca, bu süre zarfında pre-klinik ve klinik safhada önemli mesafe alındığını söyledi.

5 aşının hayvan denemelerinin tamamlandığını belirten Koca, Ankara Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesinin aşı çalışmalarının insan üzerinde deneneceğini bildirdi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) aşı kılavuzunu hazırlayarak geçen hafta yayınladığını hatırlatan Koca, "Bu kılavuzda, klinik araştırma öncesi aşı çalışmalarında yapılması gerekenler detaylarıyla yer alıyor. Çalışmalar bu çerçevede ilerlemeye devam edecek. Öte yandan, büyük hayvan çalışmalarının yapılacağı ve GLP özelliklerini taşıyan ilk laboratuvarımızın akreditasyon süreci tamamlandı. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Hastanemizdeki bu laboratuvarımız, Türkiye’nin tüm aşı, ilaç ve tıbbi cihaz çalışmalarına büyük güç katacak." dedi.

Toplantının devamında, bilim insanları projelerinde geldikleri noktayı, ihtiyaçları ve çözüm önerilerini Bakan Koca ile paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.