Sağlık Bakanı Koca'dan "tam kapanma" mesajı

Sağlık Bakanı Koca'dan "tam kapanma" mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma ile vaka sayılarının düşmesini beklediklerini söyledi.

Antalya Valiliğini ziyaret eden Bakan Koca, Coronavirus salgını ve tam kapanma tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Koca, "14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz Coronavirus salgınında yeni bir pik dönemi yaşadık. Tam kapanma bir zaruret halini almıştı. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz." dedi.

Antalya'da düzenleyecekleri toplantıda durum değerlendirmesi yapacaklarını belirten Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Antalya'da bugün yapacağımız çalışmada hem yerinde incelemelerde bulunacağız hem de çevre illeri değerlendireceğiz. Antalya'daki çalışmalarımıza sayın valimizle de görüşerek genel bir durum değerlendirmesi yaparak başladık. Son haftalardaki artış nedeniyle tam kapanma tedbirlerine geçmek zorunda kalındı. İki haftadır uygulanan tedbirlerin düşüş hızını sağlayamaması sebebiyle 17 günlük bir kapama dönemiyle vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyorum. Pandeminin Antalya'daki seyrini sayın Valimizle konuştuk. Antalya'daki sağlık hizmetlerinin sunulmasındaki durumu, sağlık alanındaki ihtiyaçları istişare etme fırsatı bulduk. 14 aydır büyük bir mücadele verdiğimiz Coronavirus salgınında yeni bir pik dönemi yaşadık. Tam kapanma bir zaruret halini almıştı. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz. Vaka değişim hızlarını, vaka oranlarını iller bazında her hafta düzenli olarak yayınlamaktayız. Yürüttüğümüz sıkı koordinasyon ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün Antalya'yı detaylarıyla değerlendireceğiz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.