Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlar için Bitlis’e 103 kontenjan ayrıldı

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlar için Bitlis’e 103 kontenjan ayrıldı

Türkiye İş Kurumu Bitlis İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda üç farklı meslek dalında yapılacak alımlar için aranan şartlar açıklandı.

Sağlık Bakanlığı, alımları İŞKUR üzerinden alımlar yapılarak farklı meslek dalında çalıştırılacak 14 bin kişinin istihdam edileceğini duyurdu. Yapılan duyurunun ardından illere kontenjanlar belirlendi.

Bitlis’te temizlik görevlisi, klinik destek elemanı ve güvenlik görevlisi olarak çalıştırılacak 103 kişi istihdam edilecek.

Ankara’da, 4 Nisan’da kuraların çekileceği alımlar için aranan şartlar İŞKUR tarafından belirlendi.

Türkiye İş Kurumu Bitlis İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başvuru yapacaklardan aranan şartlar şöyle açıklandı, “2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak. Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak. 18 yaşını tamamlamış olmak. İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. 26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir.” denildi.

Başvuru yapılacak mesleklerde aranacak şartlar ve başvurunun nerede ve nasıl yapılacağına da değinilen açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi:

“Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak. Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak. Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim, lise ve dengi mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir. Başvurular esube.iskur.gov.tr  E-Devlet ve ALO 170 yapılacak olup, kurum hizmet binalarımızda ve hizmet noktalarımızda kesinlikle başvuru alınmayacaktır. Kura çekimleri 08.04.2020 tarihinde, saat 09.00-18.00 arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir.”

İLKHA


Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlar için Bitlis’e 103 kontenjan ayrıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler