Sağlık Bakanlığı mezun olan sağlıkçıların sayısını bilmiyor

Sağlık Bakanlığı mezun olan sağlıkçıların sayısını bilmiyor

Meclis'te, Sağlık Bakanlığına, atanamayan "sağlık yönetimi, beslenme ve diyetetik" bölümü mezunlarının sayısını soruldu. Soru önergesini yanıtlayan Bakan Koca, mezun sayısının bilinmediğini söyledi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığına, atanamayan ‘Sağlık yönetimi, beslenme ve diyetetik’ bölümü mezunlarının sayısını sordu. Önergeyi yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atanamayan mezunlarının sayısının bakanlıklarının kayıtlarında bulunmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığına yönelttiği iki ayrı soru önergesiyle sağlık yönetimi, beslenme ve diyetetik bölümü mezunlarının atanama sorunu Meclis gündemine taşındı.

Soru önergelerini yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, Sağlık meslek liselerinin Milli Eğitim Bakanlığına, yüksekokulların ise Yükseköğretim Kurumuna bağlı olduğundan söz konusu istatistik bilgilerin bakanlıklarındaki kayıtlarda bulunmadığını açıkladı.

Merkezi Bütçe Kanununa göre "açıktan ve naklen" atamalar için Sağlık Bakanlığına öngörülen kontenjan sayısına göre ihtiyacın en üst düzeyde olduğu unvan ve branşlardan başlamak üzere, ihtiyaç duyulan kadrolara sağlık personelinin atamasının yapıldığını bildiren Koca, "Özel hastanelerce boş kadro sayısı Bakanlığımıza bildirilmediğinden, özel hastanelerin bahse konu personel ihtiyacı bilinmemektedir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler