Sağlık ekipleri minik Zehra için seferber oldu

Sağlık ekipleri minik Zehra için seferber oldu

Kar nedeniyle yolu kapalı olan Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Binekli köyündeki fenalaşan 1,5 yaşındaki hasta çocuk 6 saat süren kurtarma operasyonu ile Genç Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kar nedeniyle yolu kapalı olan Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Binekli (Hılbaşon) köyündeki fenalaşan 1,5 yaşındaki Zehra Barıştan, Bingöl UMKE ekipleri tarafından 6 saat süren kurtarma operasyonu ile Genç Devlet Hastanesi’ne nakledildi.

Edinilen bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle ulaşımı olmayan Genç ilçesine 70 kilometre mesafede bulunan Binekli (Hılbaşon) köyünde fenalaşan 1,5 yaşındaki Zehra Barıştan’ı hastaneye ulaştırmak için Bingöl UMKE ekipleri, çalışma başlattı. 3 Ekip 8 personel ile yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda bin 600 rakımlı köye ulaşmak için tam paletli ambulansla ilerleyen ekipler, saatler sonra köye ulaştı.

Yüksek ateş hastası olduğu belirlenen Minik Zehra Barıştan’a ulaşan ekipler, ilk müdahaleyi evde yaptıktan sonra dönüş yoluna geçerek, zorlu bir yolcuğun ardından Genç Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.  (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.