Sağlık Sen, Ergani'de tesettürlü bayana ayrımcılık yapan doktoru kınadı video

Sağlık Sen, Ergani'de tesettürlü bayana ayrımcılık yapan doktoru kınadı video

Sağlık Sen Ergani Temsilciliği yaptığı basın açıklamasıyla, Ergani Diş Hastanesinde tesettürlü bayanlara ayrımcılık yapan doktorun tavrını kınadı.

Memur Sen’e bağlık Sağlık Sen Ergani temsilciliği, Ergani Diş Hastanesinde tesettürlü bayanlara yönelik ayrımcılığı kınamak için Diş Hastanesi bahçesinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada tesettürlülere karşı ayrımcılığı konuşmak üzere hastaneye giden ve hedef haline getirilen Eğitim Bir Sen Başkanı Cihan Selçuk’a da destek verildi.

STK temsilcileri ve halkın yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasını Sağlık Sen başkan yardımcısı Mahmut Karakuş okudu.

Karakuş ilk olarak, özellikle kırsal kesimden gelen hastaların ve başörtülü bayanların çok ağır bir şekilde hakarete, baskıya uğradığı Ergani Diş Hastanesinde yaşanan kötü muameleleri ve bundan sorumlu kişileri kınamak ve ilgili sorumlulara sorumluluklarını hatırlatmak amacı ile toplandıklarını söyledi.

Diş doktoru Hasan Demiroğlu hakkında son zamanlarda artarak devam eden şikâyetler aldıklarını söyleyen Karakuş, Eğitim Bir Sen Başkanı Cihan Selçuk’un olayı bizzat doktor ile görüşmek için hastaneye gittiğini belirtti.

Karakuş, “Diş doktoru Eğitim Bir Sen’in ve Memur Sen’in kim olduğunu bildiği için olayı farklı boyutlara çekip kendisine iletilen tüm şikâyetleri yalanlamıştır. Kendisine ispat sunulduğunda ise kendisinin hangi köyden olduğunu, Hasan Demiroğlu’nun geçmişini araştırmasını istemiş ve mekânını hemen terk etme tehditleri savurarak bir anda savunmaya geçmiştir. Cihan Selçuk’a “sen kendini kaymakam mı sanıyorsun, sen kendini genel sekreter mi sanıyorsun, seni kimler buraya gönderiyor, sen kimin adına konuşuyorsun, sen kendini ne sanıyorsun” diye hem başkanımıza hem de konfederasyonumuza ağza alınmayacak hakaretler etmeye başlamıştır. Sendikamız başkanı kendisine yaşının büyük olduğunu, kendisine misafir olduğunu bu şekilde konuşmasının kendisine yakışmadığını belirtip ayrılmak için dışarı çıkarken arkasından kapıya kadar gelip tehditler savurmaya devam etmiştir.” diyerek Hastanede yaşananları anlattı.

Hastane ziyaretinden sonra Diş doktoru Hasan Demiroğlu’nu desteklemek üzere Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) tarafından basın açıklaması yapıldığını belirten Karakuş, “Yapılan basın açıklamasında hastanede mağduriyetlerin yaşanmadığını, Hasan Demiroğlu’nun tehdit edildiğini beyan ederken, yaşanan olayın tümü ile kendilerine ispat edileceğini unutmuş veya hesaplamamış olmalılar. Çünkü elimizde yaşanan bütün olayların ispatları bulunmaktadır. Ayrıca sendikamız başkanını açıkça tehdit etme, adını soyadını ve ilgili bilgilerini açıkça yazarak adeta birilerine hedef olarak göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı adına güya doktora hesap sorulduğu iddialarına da değinen Karakuş, “Sendika olarak hiç bir zaman kaymakam veya bazı makamlar adına konuşma, denetleme, ortada olmayan bir durumu varmış gibi göstermek veya yanlışa düşecek gibi bir adabımızın olmadığını tüm kamuoyu bilmektedir.” dedi.

Yaşanan tüm bu olayların sorumlusunun Hasan Demiroğlu olduğunu belirten Karakuş son olarak; “Başkanımız Cihan Selçuk’a karşı yapılan ağır ithamları kabul etmediğimizi, Memur Sen’e bağlı birimlerden Sağlık Sen olarak bu olayın takipçisi olacağımızı, başkanımız ve ilçe yönetimine yönelik yaşanabilecek olumsuz tüm gayri resmi sıkıntıların sorumlusu olarak Hasan Demiroğlu’nu sorumlu tutacağımızı belirtmek isteriz. Devletin ilgili kurumlarını göreve davet ediyor ve halkımızın takdirine bırakıyoruz.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Açıklamanın sonunda basın açıklamasına destek veren Memur Sen, Eğitim Bir Sen, Ergani Sağlık Sen ve Ergani Kardeş Der’e teşekkür edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler