Sağlıkçılar, sorun ve taleplerinin çözüme kavuşturulmasını istedi

Sağlıkçılar, sorun ve taleplerinin çözüme kavuşturulmasını istedi

Sağlık-Sen Batman Şubesi, sağlık çalışanlarının özlük ve mali hakları, döner sermaye sisteminin iyileştirilmesine ilişkin kitlesel basın açıklaması yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde pandemi kurallarına riayet edilerek ve sınırlı katılımla yapılan basın açıklamasını Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın okudu.

Sağlık çalışanlarının sesinin duyulup kangren halini almış sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Öteden beri süre gelen pek çok sorun var. Her geçen gün sağlık çalışanlarının iş yükü daha da artmıyor mu? Artıyor. Sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesi esirgenmiyor mu? Evet esirgeniyor. Sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş imkanları çok görülmüyor mu? Evet görülüyor. Hemen her gün bir ya da birkaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı olmuyor mu? Maalesef oluyor. Yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa boyu yol alındı mı? Ne yazık ki alınmadı.” diye konuştu.

“Tahammülümüz kalmadı”

“Çözümsüzlük, adaletsizlik, aşırı iş yükü, şiddet sağlık çalışanlarının kaderi olamaz, olmamalı” diyen Yalçın açıklamasına şöyle devam etti: “Artık her seferinde tekrarlanan yanlışlıkların, haksızlıkların son bulması gerekiyor. Çünkü tahammülümüz kalmadı. Ek ödeme yönetmeliğinin tümüne yönelik eleştirilerimiz bakidir. Geçtiğimiz hafta ek ödemeyle ilgili yapılan düzenleme sahanın haklı beklentilerini yine karşılamamış, sağlık çalışanlarının derdine derman olmamıştır. Çünkü sağlık çalışanları artan iş yüküne karşın, pandemi öncesinden daha az ek ödeme almaktadır. Düzenlemede genel hatlarıyla bir takım iyileştirmeler yapılmış olsa da binlerce sağlık çalışanı yine göz ardı edilmiştir. Çalışma barışı ve huzurunu bozan bu durumu asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.”

“Yetkililer sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmek mecburiyetindeler”

Yetkilileri seslerini duymaya davet eden Yalçın, “Yetkililerden sesimizi duymalarını, artık sağlık çalışanlarının emeklerinin, alın terlerinin karşılığını teslim etmelerini bekliyoruz. Sağlık çalışanları pandemi sürecinde bu ülkenin sigortası olduklarını bir defa daha kanıtladılar. O nedenle yetkililer, bu çıkmazdan bir an önce dönerek, sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürmek mecburiyetindeler. Vakit çok geç olmadan, yetkilileri, sağlık çalışanlarının seslerini duyarak sorunlarını çözmek için girdikleri çıkmaz sokaktan geri adım atmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler