​Sağlıkçılar toplu sözleşmede taleplerinin karşımasını istiyor

​Sağlıkçılar toplu sözleşmede taleplerinin karşımasını istiyor

Sağlık-Sen Batman Şubesi, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve Toplu Sözleşme taleplerini kamuoyuyla paylaşmak için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde pandemi kurallarına riayet edilerek ve sınırlı katılımla yapılan basın açıklamasını Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın okudu.

1 milyonu sağlık ve sosyal hizmet çalışanı olmak üzere, 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon kamu emeklisinin gözü kulağının toplu söyleşmede olduğunu söyleyen Yalçın, “Eskiler, ‘dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurutulmaz’ derler. Sağlık çalışanlarının yıllardır çözüm bekleyen, pandemi süreciyle de adeta bellerini büken pek çok sorununu, bu çerçevede değerlendirmek lazım. Açıkça söylemek gerekirse, pandemi sürecinde herkesin bir defa daha farkına vardığı güçlü sağlık sistemini, çalışanlarının kangren hale gelen sorunlarıyla yarınlara taşımak mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

“Aslolan; çalışanın, emek verenin, alın teri akıtanın yani sağlık çalışanının memnuniyetidir”

Son iki yıldır hemen herkesin “hakları ödenmez” dedikleri sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vakti geldiğini söyleyen Yalçın konuşmasına şöyle devam etti:

“Artık sorunlarını kökten çözme vakti… Toplu sözleşme masasını, çözümün parçasına dönüştürme vakti. Sağlık çalışanlarının hakkını teslim etmek, mali-özlük ve sosyal haklarındaki sorunları ortadan kaldırmak için daha fazla beklemeye de gerek yok. Salgın tehlikesi ortadan kalkmış değil. Sağlık çalışanlarının yüklerini hafifletmek, yüzlerini güldürmek kamu idaresinin sorumluluğundadır. Hep söylüyoruz, aslolan; çalışanın, emek verenin, alın teri akıtanın yani sağlık çalışanının memnuniyetidir. Gerisi sonuçtur. Çalışan memnunsa, huzur ve refah endişesi taşımıyorsa, ücret adaletsizliği yaşamıyorsa, iş güvencesi tamsa, ağır iş yükü altında ezilmiyorsa, aile bütünlüğü koruma altındaysa… Hem verilen hizmet çok daha sağlıklı olur hem de hizmet alanlar yani hastalar memnun olur.”

“Toplu sözleşmeden güzel sonuçlar bekliyoruz”

Yalçın, “Pazartesi başlayacak Toplu Sözleşme görüşmelerini bir fırsat olarak görüyoruz. Ülke olarak kritik bir eşikten geçiyoruz. Bunu biz görüyoruz, hükümet de her fırsatta söylüyor. O halde bu geçişi, sağ salim tamamlamak lazım. Bunun da yolu; sorunları hasıraltı etmemek, yarınlara bırakmamaktır. Böyle bir tavrın hiçbir kimseye faydası olamayacağı gibi ülkemize ve milletimize de fayda getirmeyeceği açıktır.” dedi.

“Sağlık çalışanları sonuç bekliyor”

Sağlık çalışanlarının alkış değil icraat beklediklerini belirten yalçın, “Açıkçası, sağlık çalışanları artık takdire, teşekküre, alkışa doydu… İcraat bekliyorlar, sorunlarına çözüm istiyorlar, haklı talep ve beklentilerinin karşılanmasını istiyorlar. Peki, hangi icraatlar bunlar, hangi sorunlar ve hangi haklar… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmuş olduğumuz tekliflerimizde bunları tek tek ortaya koyduk.” diye konuştu.


​Sağlıkçılar toplu sözleşmede taleplerinin karşımasını istiyor

​Sağlıkçılar toplu sözleşmede taleplerinin karşımasını istiyor

​Sağlıkçılar toplu sözleşmede taleplerinin karşımasını istiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.