Sağlıksız koşullarda hazırlanan et ürünleri için hijyen denetimi

Sağlıksız koşullarda hazırlanan et ürünleri için hijyen denetimi

​Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, toplum sağlığını riske atan ve hijyen kurallarına özen göstermeyen iş yerlerini denetledi.

Bağlar Belediyesi, gıda sağlığı ve temizliğin öneminin ön plana çıktığı salgın sürecinde gıda ürünlerine yönelik hijyen denetimini artırdı.

Geçtiğimiz günlerde bazı iş yerlerinde son kullanma tarihi geçmiş beyaz et ürünlerini tespit eden gıda denetim ekipleri, bu kez de bir iş yerinde sağlıksız koşullarda saklanan ve bozulduğu tespit edilen 25 kilogram kırmızı et ele geçirdi. Etler, ekiplerin gözetiminde işyeri çalışanları tarafından imha edildi.

Son zamanlarda et ve et ürünleriyle ilgili olarak yaşanan şikayetler dikkat çekerken belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim ekipleri, beyaz etten sonra kırmızı etle ilgili olarak da ihmalkarlıkta bulunanları tespit ederek yasal işlem uyguladı.

Yapılan denetimlerde et kesim işleminin uygulandığı kesim tahtalarının da hijyen kurallarına uygun olmadığı tespit edilerek işyeri sahipleri ve çalışanlar uyarıldı.

Yapılan denetimlerle gıda güvenliğini ve vatandaşların sağlığını korumayı amaçladıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Esnafımızın yüzde 90'ı kurallara riayet ediyor. Ancak arada dikkat etmeyenler de olabiliyor. Amacımız bu denetimlerle işini doğru yapan dürüst esnafımızı ve bununla beraber halkımızın sağlığını korumaktır. Gıda denetim ekiplerimiz olumlu sonuçlar veren denetim ve çalışmaları titizlikle devam ettirmektedir." ifadelerini kullandı. 


Sağlıksız koşullarda hazırlanan et ürünleri için hijyen denetimi

Sağlıksız koşullarda hazırlanan et ürünleri için hijyen denetimi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.