Sağlıkta Dönüşüm Protesto Edildi

Sağlıkta Dönüşüm Protesto Edildi

TOKAD ve Eğitim İlke-Sen, gerçekleştirdikleri bir eylemle "Sağlıkta Dönüşüm"ü ve "Köprülerle Otoyolların Satışı"nı protesto etti.

TOKAT - Sağlıkta Dönüşüm" ve "Köprülerle Otoyolların Satışı" Tokat'ta protesto edildi. TOKAD ve Eğitim İlke-Sen'in ortaklaşa düzenledikleri eylemde basın açıklamasını Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Doğan Özlük okudu.


Türkiye'nin hızlıca neoliberal politikalara iyice teslim olduğunu Özlük, Kamu Hastaneleri Birliği ile sağlığın piyasalaştırıldığını söyledi. CEO yönetimlerinde hastanelerin şirketlere döneceğini ileri süren Özlük, performans sistemiyle de sağlık çalışanlarının esnek ve güvencesiz bir çalışma hayatı içinde olacağı uyarısında bulundu.


Özlük sözlerini şöyle sürdürdü, "Tarımdan eğitime, sağlıktan kamu fabrikalarına kadar; yol ve köprülere kadar her şey ve her hizmet alanı piyasalaştırılıyor. Halka hizmet mantığının yerini hızla sermayenin kâr hırsı alıyor. Bu politikaların temel mantığı geniş halk kitlelerinin köleleşmesi ve topyekûn efendilere hizmete koşullanmasıdır.

Soygunun, yağma ve talanın önünü açan ey iktidar sahipleri, Allah'ın ve halkın gazabından sakının! Gün gelir halk, o soygun gişelerinizi haramileriyle birlikte o yollardan söker alır, parçalar. Yerel ve küresel efendilere halkın alın terini, sağlığını, eğitimini, fabrikasını, suyunu, ırmağını peşkeş çekerek hizmet etmenin sonu yoktur, bilesiniz. Halktan çaldıklarınız mutlaka sizi boğar. Yol yakınken bu zalim uygulamalardan vazgeçin. Unutmayın ki Allah zulüm ve kötülükten sakındırır, adaleti emreder." (Emrullah Güneş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.