Sağlıkta performansa göre ek ödeme değişiyor

Sağlıkta performansa göre ek ödeme değişiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bireysel performans ölçümü ve buna göre ek ödeme yapılması kriterlerinin değiştiğini, bu nedenle güncel hedeflere göre tekrar düzenleme yapılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ilden gelen sağlık çalışanlarıyla Ankara'da bir araya geldi. Sağlık çalışanı ve hekim olmanın, başta insanı sevmek ve mesleğine yürekten inanmak olduğunu kaydeden Koca, “Bizler tüm sağlık çalışanları olarak kara gün dostu ifadesinin müşahhas örneği olan bir mesleğin mensuplarıyız. Sağlık çalışanı ve hekim olmak, başta insanı sevmek, mesleğine yürekten inanmaktır. Tıbbiyeli olmak bir ayrıcalıktır. Ne var ki, üstlendiğimiz sorumluluk da o denli ağırdır. Daha azimli, daha uzun soluklu, daha fedakâr, daha sevecen ve daha sabırlı olmayı gerektiren bir sorumluluk bu. Bir o kadar da onur verici, gurur vericidir. Bizi biz yapan bilinç, her anı sağlıklı yaşama ve yaşatma sorumluluğu da yükler bize. Sağlık hizmeti insan odaklı bir hizmettir” diye konuştu.

“Sağlıkta Şiddeti Önleme Eylem Planı hazırladık’’

Güvenli bir hizmet ortamı ve güçlü hasta hekim iletişiminin öncelikleri olduğunu dile getiren Koca, mevcut yasal düzenlemeyle sağlık çalışanına şiddet uygulayanlar hakkında şikâyete gerek kalmaksızın kolluk kuvvetlerince işlem başlatılacağını ve salıverilmeden savcılığa sevk edileceğinin altını çizdi.

Koca, çalışanların ifadelerinin de iş yerlerinde alınacağını kaydederek, “Üniversitelerde çalışan sağlık personelinin de bu tür durumlarda kurumlarından hukuki destek alabilmeleri imkânı sağlanmıştır. Ayrıca, belli durumlarda cezaların uygulanmadığını, ötelendiğini, paraya çevrildiğini görüyoruz. Ceza Kanunu’nda sadece sağlık çalışanlarına yönelik değil, bütün şiddet olaylarında, hırsızlık, gasp ve benzeri olaylarda herkesi ilgilendiren kamu vicdanını rahatlatıcı genel bir düzenlemenin yapılması yönünde çalışmalar yürütülüyor. Şiddet asla kabul edilemez, hele görevi insana hizmet etmek olan sağlıkçılar için hiçbir şekilde duymak istemediğimiz bir kavramdır. Konuya sadece bir asayiş sorunu olarak yaklaşmak ve çözümünü sadece bir noktada aramak netice vermemektedir. Bunun için çok yönlü bir yaklaşımla tedbirlerimizi artırmak zorundayız. ‘Sağlıkta Şiddeti Önleme Eylem Planı’ hazırladık ve aşama aşama uygulamaya başlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Bireysel performans ölçümü ve buna göre ek ödeme yapılması

Koca, bireysel performans ölçümü ve buna göre ek ödeme yapılması üzerinde yeniden çalıştıklarını kaydederek, “Bunun uygulamaya konduğu dönemdeki gerekçeler değişmiştir, kuyrukların kaldırılması amacına çoktan ulaşılmıştır. Performansa göre ek ödeme amacından uzaklaşmış, kalite kriter olmaktan çıkarılmış ve başta doktorlar olmak üzere sağlık personeline dengeli ek ödeme modeline dönüşmüştür. Bu nedenle güncel hedeflere göre tekrar düzenlenecektir. Zor, nöbeti olan, riskli alanları cazip hale getirecek düzenlemeler yapacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.