Sahabe-Der tarafından Diyarbakır'ın fethi kutlanacak

Diyarbakır’ın fethinin 1383'üncü yıldönümü münasebetiyle Sahabe-Der tarafından pazar günü fetih programı düzenlenecek.

27 Mayıs 639 yılında aralarında bin sahabenin bulunduğu sekiz bin kişilik İslam ordusunun, 5 aylık muhasarasından sonra surların aşılması ile İslam beldesi olan Diyarbakır'ın İslam orduları tarafından fethinin üzerinden bin 383 yıl geçti.

İslam orduları tarafından Diyarbakır’ın fethinin 1383'ünücü yıldönümü münasebetiyle Sahabe-Der tarafından 29 Mayıs Pazar günü Diyarbakır'ın fethi programı düzenlenecek.

Her yıl farklı organizasyonlar ile Diyarbakır'ın fethini kutlayan Sahabe Der, bu yıl Merkez Sur İlçesi Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde saat 17.00'da program düzenleyecek.

Düzenlenecek olan program ile ilgili bilgi veren Sahabe-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Kaçan, "Diyarbakır’ımızın 1383'ünücü fetih yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bilindiği üzere Hz. Ömer’in (Radiyallahu Anha) zamanında, içerisinde bin tane Sahabenin bulunduğu İslam orduları tarafından memleketimiz fethedildi. Karanlık çağ kapanarak İslam, Kur ’an’ın aydınlığıyla tanıştı. Sahabe-Der olarak sahabelerin bu memlekete getirilmiş olduğu İslam’ın ve Kur ‘an’ın aydınlığını hem içinde bulunduğumuz zamanın gençliğine hem de gelecek nesillere bir muştu olarak bırakmak, hatırlamak ve hatırlatmak için her sene bu programları düzenliyoruz. Allah nasip ederse bu pazar günü saat 17.00'da Hazreti Süleyman yerleşkesinde tekrar fetih yıl dönümünü idrak edeceğiz. Bu münasebetle Diyarbakır’ımızın bütün halkını genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuk ve herkesi davet ederek onları bekliyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler