Sahabe Der'e yapılan saldırı Tatvan'da telin edildi

Sahabe Der'e yapılan saldırı Tatvan'da telin edildi

Diyarbakır Sahabe Der'e yapılan bombalı saldırı Tatvan Umut Der Şubesi tarafından lanetlendi. Dernek Başkanı Fesih Ulugöl Müslüman Kürtlerin yıllardır gerek sistemin dayatmasıyla gerekse karanlık çetelerin elinden çok acı çektiğini belirtti.

BİTLİS-Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde İslami çalışmaları ile tanınan Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe DER ) temsilciliğine, dün gece saat 12.30 sıralarında provokatör çeteler tarafından tarafından yapılan bombalı saldırıyı, Tatvan Umut Der Şubesi basın açıklaması ile tel'in etti.

 

Müslüman Kürtlerin yıllardır gerek sistemin dayatmasıyla gerekse karanlık çetelerin elinden nice acılar çektiğine dikkat çeken Tatvan Umut Der Şubesi Başkanı Fesih Ulugöl, ''Son zamanlarda mütedeyyin insanlara ve İslami STK'lara saldırıda bulunan grupların yapmış oldukları saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.

 

Bu tür saldırıların hiçbir şekilde amacına ulaşmayacağının altını çizen Ulugöl ''Bu tür hain ve alçakça saldırılar halkımızla birbirimize daha da yakınlaşmamıza ve birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmemize Allah'ın izniyle vesile olacaktır.'' İfadelerini kullandı.

 

Konuşmasının devamında Ulugöl, ''Duyarlı olan herkesi ve özellikle İslami STK'ların, yapılan bu kalleşçe saldırıları basın açıklamalarıyla ve değişik platformlarda dile getirilerek şiddetle kınamalıdır'' Şeklinde konuştu.

 

Ulugöl son olarak, Sahabe Der üye ve gönüllülerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.