Şahin: Yalan bilgilerle manipülasyon yapmak milletin iradesine saygısızlıktır

Şahin: Yalan bilgilerle manipülasyon yapmak milletin iradesine saygısızlıktır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin yaptığı açıklamada, Mersin ve Batman'daki seçim sonuçlarına ilişkin yapılan manipülasyon haberlere tepki gösterdi.

AK Parti listelerinden seçime giren HÜDA PAR'ın her 4 adayı da Meclis'e girmeye hak kazandı.

Bu kapsamda, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İstanbul'dan, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir Gaziantep'ten, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Faruk Dinç Mersin'den, HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı da Batman'dan milletvekili seçilmişti.

Bu sonuçlara rağmen sosyal medyada muhalefet tarafından bazı manipülasyon haberler paylaşılarak; HÜDA PAR'ın Mersin ve Batman milletvekillerinin vekilliklerinin düştüğü ileri sürüldü.

Konuyla ilgili yeni bir paylaşım daha yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, söz konusu haberleri tekrar yalanladı.

Batman Milletvekili Adayı Serkan Ramanlı'nın 1089 oy farkı ile, Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç'in ise 12 bin 167 açık ara oy farkı ile milletvekilliğini kazandığını belirten Şahin, maddi hataya ilişkin itirazların, hatalar fark edilir edilmez yapılmış olup bundan sonra yapılacak itirazların sonucu değiştirme ihtimalinin olmadığını vurguladı.

"Bundan sonra yapılacak itirazların sonucu değiştirme ihtimali yoktur"

Yalan-yanlış bilgilerle manipülasyon yapmanın milletin iradesine ve tercihine saygısızlık olduğu gibi kaybetmenin üzüntüsünü gidermediğinin altını çizen Şahin, muhalefete seslenerek, "Rakiplerimize tavsiyemiz, panik atak ruh halinden bir an önce çıkıp normal hayata dönmeleridir ve gerçeklerle yüzleşip neticeyi kabullenmeleridir." şeklinde konuştu.

Şahin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"An itibariyle Batman Milletvekili Adayımız Serkan Ramanlı 1089 oy farkı, Mersin Milletvekili Adayımız Faruk Dinç ise 12 bin 167 açık ara oy farkı ile milletvekilliğini kazanmışlardır. Son söz YSK'nın olup cuma günü kesin liste yayımlanacaktır. Genel anlamda itirazlar yapılmış olup tümüyle neticelendirilmiştir. Sadece maddi hataya ilişkin (İlk bakışta veya basit bir hesap ile görülen hatalar maddi hatadır.) itirazların süresi devam etmektedir. Kaldı ki maddi hataya ilişkin itirazlarda hatalar fark edilir edilmez yapılmış olup bundan sonra yapılacak itirazların sonucu değiştirme ihtimali yoktur. Seçimlerde kazanmak kadar kaybetmek de bir ihtimaldir. Önemli olan sandıklara yansıyan iradeye ve tercihe saygı duyup sonuçlardan ders çıkarmaktır. Evet kaybetmek acı ve üzüntü verir. Ancak yalan yanlış bilgilerle manipülasyon yapmak, milletin iradesine ve tercihine saygısızlık olduğu gibi kaybetmenin üzüntüsünü gidermez. Rakiplerimize tavsiyemiz, panik atak ruh halinden bir an önce çıkıp normal hayata dönmeleridir ve gerçeklerle yüzleşip neticeyi kabullenmeleridir. Hamd olsun ve tekraren hayırlı olsun." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.