Sahte maliyeci yaşlı çifti soydu

Sahte maliyeci yaşlı çifti soydu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde maliyeci kılığına giren dolandırıcılar, yaşlı çiftin 700 lirasını alarak kayıplara karıştı.

DİYARBAKIR - Edinilen bilgilere göre, Silvan'ın Tekel Mahallesinde ikamet eden Hacı Hasan Özdemir ile eşi Serayi Özdemir, maliyeci kılığına giren kişiler tarafından dolandırıldı. Yaşlı çiftin evlerine giderek 700 liralarını alan dolandırıcılar kayıplara karıştı.

 

İlke Haber Ajansı'na konuşan Serayi Özdemir, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben öğlen namazını kılarken kapı hızla çalındı, namazımı bitirir bitirmez kapıyı açtım. 35-40 yaşlarında beyaz montlu ve siması siyah olan biri, kendisinin maliyeden geldiğini söyleyerek, 'sizin ödenmemiş vergi borcunuz var. 20 milyar olan borucunu ödememeniz halinde evinize icra gelecek' dedi.

 

Bu sırada evi gezen şahıs, kendi kendine, 'bir yanlışlık olduğunu, bu evin toprak ev olduğunu' söyledi. Daha sonra ben müdürü arayayım diyerek, müdürle konuşuyor gibi telefonla konuştu. Güya müdür o evin borcunun 20 milyar değil de, 4 milyar olduğunu söylemiş. Dolandırıcı da, 'onlar borcunuz 4 milyar diyor, bana 2 milyar verin borcunuzu silelim yoksa evinize haciz gelecek' dedi. Ben de, elimizde bu kadar para olmadığını belirttim. Bizi çok zorladığı bunun üzerine ben üzerimdeki 300 TL'yi, eşim de bulunan 400 TL'sini ona verdik.

 

Dolandırıldıklarını sonradan fark ettiklerini dile getiren Hasan Özdemir, emniyet başvurarak durumu bildirdi. (Yusuf Batı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.