Sakal uzatmakla şeriatçı olunmaz

Sakal uzatmakla şeriatçı olunmaz

Mersin'in Tarsus ilçesinde Yaz Kur'an Kursu açılışında konuşan Müftü Hayri Erenay, terörün panzehrinin din eğitimi olduğunu vurgularken, dini istismar edenler için sakal uzatmakla şeriatçı olunamayacağını belirti.

Tarsus'ta Gülek Kur'an Kursu açılışında konuşan Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, geçmişte birçok kişi inancından dolayı çok zor günler yaşadıklarını ve özellikle dinin istismar konusu yapıldığı bir 28 Şubat süreci yaşandığını ifade etti.

Din eğitiminin maddi menfaatler uğruna feda edilmemesi gerektiğini belirten Erenay, din eğitiminin işin ehli olan kişilerin yapması gerektiğini söyledi.

Erenay, "Din eğitimi devletimizin kontrolünde ve en doğru bir şekilde yerine getirilmesi gereken çok mühim bir hadisedir. Bizler yüreklilikle ve cesaretle, devletimizden din eğitimini kendi kontrolü altında şeffaf bir şekilde öğretmesini istemeliyiz. Bunu isterken de cesaretli olmalıyız, Sinmeden, saklanmadan İslami kimliğimizin gerektirdiği duruşu göstermeliyiz. Çünkü din düşmanlarının cesareti dindarların ödlekliğinden kaynaklanmaktadır. Maalesef dindarlar, din düşmanlarının vurmak için kaldırdığı tokadı henüz yemeden kendilerini yerlere atarsa, din düşmanları kendilerini bu ülkenin sahibi olduklarını sanacaklardır. Tıpkı, Kurtuluş savaşında Manda Cemiyeti kurup ta bu ülkeyi Amerika’ya, İngiltere’ye peşkeş çekmek isteyenler kendilerini bu ülkenin sahipleri sandıkları gibi." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde sık sık yaşanan terör olaylarına da değinen Erenay,"Tüm terör örgütlerinin, harici inancına sahip kişilerin, İngiliz uşaklarının panzehri dindir, diyanettir. Biz bu oyunları çok gördük. Sakal uzatmakla şeriatçı olunmaz. Şeriat Hz. Peygambere tabi olmaktır. Şeriat Hz İmam-ı Azam’ın gösterdiği yolda yürümektir. Müslümanları kesmekle. Canice cinayetler işlemekle şeriatçı olunmaz. Diyanetin kontrolünde verilen din eğitimi hayati önem taşımaktadır. Her şey din eğitimine bağlıdır. Bir adam din eğitimine düşmansa milli mücadeledeki liderlere de düşmandır. Bir adam din eğitimine düşmansa Hz. Peygambere, dine, dindarlığa ve şeriata da düşmandır. İşte tüm bu nedenlerle bizler bu işin hafife alınmaması gerektiğini söylüyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.