Saldırılara rağmen IŞİD'in toprağı iki katına çıktı!

Saldırılara rağmen IŞİD'in toprağı iki katına çıktı!

ABD'nin başını çektiği koalisyon IŞİD'e 800 hava saldırısı yaptı, ancak saldırılar IŞİD'i geriletemedi. Aksine Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki alan iki katına çıktı

IŞİD'in Suriye'de kontrol altında tuttuğu alan, son altı ay içerisinde iki katına çıktı. ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon 2014 yılının ağustos ayında IŞİD'e yönelik hava saldırıları düzenlemeye başladı. Koalisyonun hava saldırıları hem Irak'taki hem de Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlendi. Koalisyon IŞİD'e 800 hava saldırısı düzenledi. Ancak hava saldırıları işe yaramadı. 

Dailymail'de yer alan habere göre, IŞİD'in hava saldırılarının başlamasından bu yana Suriye'de elinde bulundurduğu alan iki katına çıktı. IŞİD'in kontrol ettiği bölgede bir milyonun üzerinde bir nüfusun yaşadığı belirtiliyor. 

IŞİD'in 2015 Ocak ayı itibariyle Suriye topraklarının neredeyse üçte birini elinde tuttuğu belirtiliyor. IŞİD'e hava saldırıları düzenleyen ABD ve koalisyon ortakları ise, öncelikli hedef olarak IŞİD'in Irak'taki ilerleyişini durdurmayı benimsediklerini ifade ediyorlar. Ancak Irak'ta da koalisyon güçlerinin önemli bir ilerleme sağlayamadıkları belirtiliyor. 

IŞİD'in kontrolündeki alanda meydana gelen artışın haritası;

IŞİD'e yönelik 800 hava saldırısının düzenlenmesine rağmen, önenmli bir ilerleme sağlanamamış olması dikkat çekiyor. Diğer taraftan koalisyonun hava saldırılarının birçok bölgede, IŞİD yerine sivilleri veya diğer muhalif grupları hedef aldığı biliniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.