Saldırıya uğrayan Malatyalı gazeteciye destek

Saldırıya uğrayan Malatyalı gazeteciye destek

​Gazeteci Burhan Karaduman'a yapılan saldırıyı kınayan Malatya’daki gazeteciler, sadece saldıranların değil varsa azmettirenlerin de ortaya çıkarılması ve cezalandırılmaları gerektiğini söylendiler.

Görevi başında darp edilen TRT Muhabiri Burhan Karaduman'a yapılan saldırıyı kınayan gazeteciler, saldırının yapıldığı Kernek Meydanında bir araya gelerek açıklaması yaptı.

Gazeteciler adına basın açıklamasını okuyan Hülya Kaya, sadece gerçekleri yazan gazetecilerden rahatsız olanları, rahatsız etmeye devam edeceklerini ve gazetecilerin susturulamayacağını vurguladı.

Karaduman'ın görevini içre ettiği sırada saldırıya uğradığını hatırlatan Kaya, "Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş başta olmak üzere, kentin tüm üst düzey yöneticilerinin hemen yanı başında Gazeteci Burhan Karaduman'a yapılan bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor; gerçekleri, sadece gerçekleri yazan gazetecilerden rahatsız olanları, rahatsız etmeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz.”

Yapılan saldırının sadece Gazeteci Burhan Karaduman'a, tüm basına ve halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olduğunu söyleyen Kaya, şöyle devam etti:

“Bu saldırı; aynı zamanda, basın özgürlüğünü güvence altına alan anayasamıza karşı, ilaveten de yeri ve zamanı itibariyle Malatya Valisi Aydın Baruş olmak üzere Malatya protokolüne ve Malatya'nın huzuruna, ayrıca kamu görevleri nedeniyle itibarlarına karşı girişilmiş kirli bir saldırıdır. Bu saldırı, devlet protokolünün yanı başında gerçekleştirme cür'etini gösterilmesi yönüyle Devletimize yönelik bir meydan okumadır aynı zamanda. Bu nedenle, Devletimiz, bu saldırıyı tüm yönüyle aydınlatmakla mükelleftir. Bu saldırının hesabı derhal sorulmalı, failler hukuk çerçevesinde en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Saldırının tetikçileri yetmez, bu tetikçilerin varsa azmettirenleri de ortaya çıkarılmalıdır. Anayasamızın 28. Maddesinde, ‘Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır’ hükmü yer almaktadır. Malatya'daki devlet görevlileri, anayasamızın bu amir hükmünün gereğini yapmak zorundadır. Gerçekleri yazmaya ve rahatsız etmeye devam edeceğiz... Gazetecileri susturamayacaksınız! Burhan Karaduman yalnız değildir, tüm gücümüzle yanındayız.”

“Saldırının tamamen mesleki çalışmalarımdan dolayı yaşadığımı düşünüyorum”

Kendisine yapılan saldırının bütün yönleriyle araştırılması gereken bir olay olduğunu söyleyen Burhan Karaduman, “Böyle bir saldırı uğrayacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu yaşıma kadar kimseyle şahsi bir meselem olmadı. Bireysel olarak bana böyle alçak bir saldırı nedenini düşünmedim. Herhangi bir düşmanım da olmadı. Saldırının tamamen mesleki çalışmalarımdan dolayı yaşadığımı düşünüyorum. Ancak şunu ifade edeyim Malatya'daki gazeteci arkadaşlarıma, dostlarıma ağabeylerine, ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Gördüm ki yalnız değilim. Benim 4 kişilik ve ailem var. Ama burada gördüm ki Malatya'da yüzlerce ailem varmış, bunu hissettim. Bugün birileri kalemini kırmak istiyor diye düşündüm. Ama yüzlerce kalem harekete geçti. Ben tüm medyaya özellikle teşekkür ediyorum. Valilik zaten olayı takip ediyor. 7/24 saat kameralar izleniyor. İnanıyorum ki failler çıkacaktır. Hiçbir şey gizli kalmaz mutlaka ortaya çıkar. ” diye konuştu.

"Sana selamını getirdik" diyerek darp ettiler

Olay anını da anlatan Karaduman, “Platformda görüntü çekiyordum. Platformdan inip arka tarafında drone görüntüsü almaya gittim arka taraftan resim çekerken ‘sana selamını getirdik’ diye bir ses duyarak darp edildim. 3-4 kişi arkadan saldırarak vurdular. Bu ​konudaki soruşturma sürüyor.” dedi.


Saldırıya uğrayan Malatyalı gazeteciye destek

Saldırıya uğrayan Malatyalı gazeteciye destek

Saldırıya uğrayan Malatyalı gazeteciye destek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.