Saldırıya uğrayan Silvanlı şoförler özür diledi!

Saldırıya uğrayan Silvanlı şoförler özür diledi!

Konuşmak için gittikleri Büyükşehir belediyesinde görevlilerin saldırısına uğrayan Silvanlı şoförler üstüne özür dilemek zorunda kaldılar!

Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır-Silvan yolcu taşıma hattına ek iki otobüs tahsis etmesini protesto etmek ve yetkililerle görüşmek için 4 Temmuz günü Belediye binasına giden Minibüs şoförleri, belediye görevlilerinin saldırısına uğramış ve kendi araçları dahil bazı araçların camları kırılmıştı.

Daha sonra başta BDP olmak üzere PKK ve diğer türevlerinin şoförleri çete olarak niteleyip tehditler savurması sonucu, söz konusu şoförler özür(!) dilemek zorunda kalmışlar.

Basit bir hak arayışını bile altından deyim yerindeyse çapanoğlu arayan, tehditlerle susturmaya çalışan PKK/BDP'nin kuracaklarını söyledikleri demokratik özerk bir yönetimde, Kürdistan'ı nasıl idare edecekleri ipuçlarını da vermektedir aslında!

Stalin'in, Mao'unun, Pol-Pot'un despot katliamcı uygulamalarına bakın yeterlidir. Çok uzaklara gitmeye gerek yoktur aslında. Rojava dedikleri Batı Kürdistan'da kurdukları kantonlarda, kendileri dışındaki diğer Kürd kesimlere karşı infaz, tutuklama ve baskılarla nasıl terör estirdikleri, ve hayat hakkı tanımadığı gözler önündedir.

Zavallı şoförler özür dilemesinde ne yapsınlar! Araçları, işyerleri yakılacağına, bir kör kurşuna kurban gideceklerine, anlaşılan en güvenli çözümü özür dilemekte bulup canlarını ve mallarını kurtarma yoluna gitmişlerdir.

Şoförlerin bu özür dilemesinden sonra herkes ayağını denk atacak, PKK/BDP'lilerin Demokratik özerklik idareleride bu sayede tıkır tıkır işlemeye devam edecektir. Öcalan'ın "insanlık için en az 500 yıl yeterlidir" dediği bu ideal (!) yönetim biçimide, böylece Kürdistan'da pratikte uygulanacak ve bütün insanlık bunu örnek alıp rahat ve huzurlu(!) bir yaşama kavuşacaktır!

Çınarınsesi

PKK'nin haber ajansı ANF'nin Silvanlı şoförlerin özür dilediğiyle ilgili ibretlik haberi...

Belediye'ye saldıran çeteler aynı yerde bu kez özür diledi!

Amed Büyükşehir Belediyesi'nin Amed-Silvan yolcu taşıma hattına ek iki otobüs tahsis etmesi ve fiyatları düşürmesini protesto ederek 4 Temmuz günü Belediye binasına saldırarak araçları tahrip eden ve belediye çalışanlarını darp eden şoförlerden bir grup bugün yaptıkları basın açıklamasında özür dileyerek bazı çıkar gruplarının kendilerini yönlendirdiklerini ve kullandıklarını söylediler. 

Amed Büyükşehir Belediyesi'ne geçen hafta bıçaklı ve sopalı saldırıda bulunan Silvanlı şoförlerden bir grup bugün Büyükşehir Belediye binası önünde basın açıklaması yaptılar. Şoförler adına basın açıklamasını okuyan Silvan Minibüs Hattı Kooperatifi'nden Menaf İlvar, bazı çevreler tarafından belediyeye saldırma konusunda yönlendirildiklerini ve  yaptıklarından dolayı özür dilediklerini söyledi. 

ÇIKARIMIZ ZEDELENİR DİYE KARŞI ÇIKTIK

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planı gereği ve halkın talebi üzerine diğer ilçelerde olduğu gibi Silvan Diyarbakır arasında da ulaşıma yönelik yeni çözümler geliştirdiğini ifade eden İkvan, "Belediyemiz, Silvan-Diyarbakır arasında otobüslerle yolcu taşımaya girişmiş, halka daha kaliteli ve hizmet vermeye başlamıştır. Bu hizmet verilmeye başlanırken biz bir takım hatalar yaptık. Bir takım güçlerin oyununa geldik. Belediyemizin bu hizmetini, çıkarlarımız zedelenir diye karşı çıktık" diye konuştu. 

Yönlendirmeler sonucu belediyeye saldırarak halk otobüsüne zarar verdiklerini, partili arkadaşlarını yaraladıklarını ve bu yüzden birçok belediye çalışanının gözaltına alınmasına sebep olduklarını belirten İkvan, belediyenin halka yönelik geliştirdiği bu kaliteli hizmete karşı yaptıkları saldırıdan dolayı özür dilediklerini söyledi. 

Kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önünde gördüklerini kaydeden İkvan, "Bizim bu eksikliğimizi bazı çıkar grupları kullandı, belediyeye saldırmamız konusunda yönlendirmeler yaptılar, bizler de çıkarımızı düşünerek oyuna geldik. Halkımız, partimiz ve kurumlarımızın bizi affetmesini bekliyoruz" dedi. 

Yapılan basın açıklamasına Büyükşehir Belediyesi'nden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.