Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Coronavirus (Covid-19) balık satışlarını da olumsuz yönde etkiledi. Salgın nedeniyle balık fiyatlarında yaşanan artış esnafı iş yapamaz hale getirirken vatandaşlar ise balık alamaz duruma geldi.

Uzmanların salgın döneminde bol bol balık tüketilmesi önerisi, balık fiyatlarının artışına neden oldu. Salgın, tezgahlarda satışa sunulan balığın fiyatını artırdı. Geçen yıla oranla balık fiyatları iki kat artarken, bu durum en çok vatandaşları etkiledi.

Salgından kendilerinin de olumsuz yönde etkilendiklerini belirten balıkçılar, Coronavirus nedeniyle satışlarının azaldığını söylediler. Balıkçılar, salgın dolayısıyla istavrit balığının fiyatı 25, barbunya 80, çupra 40, gümüş balığı 80, somon 40 ve palamut balığının ise 25 liraya satışa sunulduğunu aktardı.

“Satış yapamıyoruz”

Fiyatlarındaki artış nedeniyle balıklarını satmakta zorlandıklarını ifade eden balıkçı Yaşar Gümüş, “Balık fiyatları geçen seneye göre çok pahalı olduğundan aldığımız balıkları satmakta zorluk çekiyoruz. İstavrit 25, barbunya 80, çupra 40, gümüş balığı 80, somon 40 ve palamut balığını 25 liraya veriyoruz. En çok istavrit balığına talep oluyor ama fiyatı geçen seneye göre iki katı yükseldiği için eskiden 3 kilo alan şu anda bir kilo alıyor. Hafta sonları biz açığız ama insanlar olmadığından satış yapamıyoruz. Hafta sonu balık almaya gelen insanlar da cezayı göze alarak geliyor. Bir an önce bu yasakların kalkmasını ve hayatın normale dönmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Sıkıntı çekiyoruz”

Salgından dolayı satışlarının olmadığını vurgulayan bir diğer balıkçı Mehmet Toy, “Bizim iş yerimizin restoran bölümü var, yasaklardan dolayı şu anda kapalı. Sadece paket sevisi yapıyoruz. Müşterilerimize istediği balığı hem çiğ hem de pişirip gönderiyoruz. Salgın süresi boyunca iş yeri olarak satışlarımızda ve maddi açıdan çok sıkıntılar çekiyoruz. Balık ve kırmızı ete göre balık fiyatları daha uygun. Halk balığa yönelmiş durumda.” diye konuştu.

“Satışlarımız geçen seneye göre çok düşük”

Konuşmasının devamında Toy, şunları söyledi: “Bizdeki en uygun balık fiyatı 15 liradan başlıyor, 70 liraya kadar çıkıyor. En çok tüketilen balık palamut, alabalık, hamsi, istavrit, çupra, levrek ve bizim buraların dere balıklarıdır. İşlerimiz pandemiden dolayı geçen seneye göre daha düşük. Hastalık azalır ve restoranlar açılırsa işlerimiz daha da açılır. İşlerimiz genelde hafta sonları olurdu. Hafta sonu açık olmamıza rağmen kısıtlamalardan dolayı halk dışarı çıkmayınca satışlarımız olmuyor.”

“Balık fiyatları da etkilendi”

Balık fiyatlarının yüksek olmasına tepki gösteren vatandaş Yusuf Çelik, “Balık almaya geldik ama fiyatlar geçen seneye göre biraz yüksek. Her şeyin fiyatı yükseldiği gibi balık da etkilendi. Balık faydalı olduğu için hafta bir tüketmeye çalışıyoruz. Çocukların gelişimi için balık tüketimi çok faydalı olduğundan haftada bir alıyoruz. Çocuklarımızdan dolayı balık tüketimimizi kısmıyoruz. Genelde çupra, palamut, levrek ve deniz balıklarını tercih ediyoruz.” dedi.

“Faydalı olduğu için balık tercih ediyoruz”

Bir diğer vatandaş Samet Kusen, “Bu aralar balık çok fazla bulunmuyor. Onun için fiyatlarda biraz dalgalanmalar var. Arada da olsa alabiliyoruz. Şu anda alabalık aldım. Kilosunu 25 liradan aldım. Diğer et ürünlerine göre balık daha faydalı olduğu için tercih ediyoruz. Balık fiyatlarını normal görüyorum, ne yüksek ne de az idare edilir buluyorum.” ifadelerini kullandı.


Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Salgın balık fiyatlarını da etkiledi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.