Saman Fiyatları Cep Yakıyor

Saman Fiyatları Cep Yakıyor

Van'da bu yıl yağışların az olmasına bağlı olarak boy atmayan buğday ve arpa saman fiyatlarını geçen yıllara göre üç kat yükselmesine neden oldu.

VAN - Van'da yağışların az olması ot fiyatlarında olduğu gibi saman fiyatlarına da yansıdı. Geçen sene samanın ton fiyatı 100 lira ile 125 lira arasında değişirken bu yıl 3 kat yükselerek 450 lira oldu.

 

Saman fiyatlarının önümüzdeki günlerde yükselmeye devam edeceğini dile getiren köylülerden Ferhat Sönmez, kendisinin de 4 tona yakın saman satın aldığını belirterek, "Bunun sebebi, buğday ve arpanın yağışların az olmasına bağlı olarak boy atmamasıdır. Buğday ve arpa kısa kalınca sapından da yeteri kadar saman elde edemiyoruz. Zaten bu yıl ki buğdayın hem başakları küçüktü hem de taneleri zayıftı." dedi.

 

Yağışlara bağlı olarak ot fiyatlarının da çok yüksek olduğunu söyleyen Sönmez; "Ot fiyatları da bu yıl çok yüksektir. Geçen sene bağı 1 lira iken bu yıl 3,5-4 liraya kadar yükseldi. Ne yapacağımızı ve bu kış mevsimini nasıl geçireceğimizi bilemiyoruz." diyerek çaresizliğini dile getirdi.

 

Tüm bunların aksine hayvan fiyatlarının düştüğüne dikkat çeken Sönmez; kendilerini zorlu bir kış mevsiminin beklediğini söyledi.

 

Öte yandan Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi illerden Van'a kamyonlarla saman getirildiği görülüyor. (Murat Dalgın - İLKHA)





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.