Şam'da ateşkes ilan edildi iddiası!

Şam'da ateşkes ilan edildi iddiası!

Şam'ın bazı bölgelerinde ateşkes ilan edildiği ve muhaliflerin ağır silahlarını teslim ettiği iddia ediliyor.

Suriyeli muhaliflerle rejimin bir araya geldiği Cenevre görüşmelerinde bir sonuç çıkmamasına rağmen ülkenin başkenti Şam’da bazı bölgelerde ateşkes ilan ettiği iddia ediliyor.

Fransız Haber Ajansı AFP, rejimle muhaliflerin çeşitli bölgelerde geçici ateşkesler ilan ettiğini belirterek muhalif savaşçılarla ordu mensuplarının samimi fotoğraflarını yayımladı. Ateşkesin başkentin çevresindeki Babila, Mudamiye, Kudsiye, Beyt Sahm, Yalda, Barzeh ve Yermük kentlerinde geçerli olduğu bildirildi.

Haberde ayrıca bazı muhalif grupların ağır silahları teslim ettiği, birkaç hafta önce muhaliflerin kontrolü altında olan bölgelerde rejim bayraklarının çekildiği ve halkın "Suriye halkı birdir!" şeklinde slogan attığı belirtildi.

Öte yandan bazı bölgelerde muhalifler rejime mesajlarını duvar yazıları ile ulaştırırken "Tutuklular serbest bırakılsın" şeklindeki duvar yazıları dikkat çekiyor. Bazı muhalifler ise ise "ateşkes'in uzlaşma manasına gelmediğine" dikkat çekerek, çözüm bekleyen sorunların ortadan kalkmadığını söylüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.