Samsat'ta inşa edilecek konutlar hakkında bilgilendirme

Samsat'ta inşa edilecek konutlar hakkında bilgilendirme

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından inşa edilecek afet konutları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, ilerleyen günlerde inşa edilecek afet konutlarının yapım süreci ve çalışmalarda gelinen aşama hakkında muhtar ve vatandaşlarla istişare edip, bilgilendirmek üzere Samsat ilçesine geldi.

Gençlik ve Kültür Merkezinde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Kalkancı, katılımcılara hitap etti.

Kalkancı, "Samsat ilçemizde yapılacak olan afet konutları için iki ayrı proje hazırlandı. Bunlar tip projedir. Proje, tek ve iki katlı olarak hazırlandı ve Samsat ilçemizin dokusuna ve köy hayatına uygun 120 metrekarelik müstakil konutlar olacak. Yine hazırlanan bu iki tip proje kapsamında dileyen vatandaşlarımıza tek katlı, dileyen vatandaşlarımıza ise çift katlı ev yapılacak. Afet konutları hak sahiplerine yapımı bittikten sonra hemen teslim edilecektir. Konutların teslimi hak sahiplerine yapıldıktan sonra vatandaşlarımız ödemelerini 20 yıl üzerinden ilk iki yılı ödemesiz, 18 yıl da maliyeti üzerinden sıfır faiz ve eşit taksitler halinde ödeyebileceklerdir. Konutların Samsatlı kardeşlerimizi zorlamayacak en uygun ve düşük maliyetle yapılması için yoğun gayret sarf ettiğimiz bilinmelidir." dedi. 

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler