Samsung Galaxy S3 Mini inceleme

Samsung Galaxy S3 Mini inceleme

Samsung'un Galaxy ailesini zenginleştirmek için çıkardığı 4 inçlik Galaxy S3 Mini'yi test merkezimizde ağırladık. Galaxy S3 Mini'nin Türkiye'deki ilk incelemesiyle karşınızdayız.

Ekim ayının ortalarında Almanya'da duyurulan Galaxy S3 Mini, adından da anlaşılacağı gibi Samsung'un hızlı bir satış çizgisi yakaladığı Galaxy S3'ün daha küçük bir versiyonu.

4.8 inçlik ekranıyla pek çok kullanıcıya büyük gelen Galaxy S3'ün 4 inçlik daha ufak bir alternatifi olacak olan Galaxy S3 Mini'yi test merkezimizde ağırlıyoruz.

Samsung, Galaxy S ailesindeki tüm telefonlarında olduğu gibi, Galaxy S3 Mini de AMOLED ekrana yer veriyor. PenTile tabanlı ekranda 480 x 800 piksellik çözünürlüğü tercih eden Samsung, Galaxy S ve S Advance modellerinin önünde bir ekran performansı vaad etmiyor.

Samsung Galaxy S3 Mini'ye ST-Ericsson'un U8420 çipseti eşlik ediyor. Çift çekirdekli yapıda olan işlemci, ARM Cortex A9 mimarisini kullanıyor ve 1 GHz hızında çalışıyor. Grafik ünitesi olarak Mali 400 GPU'sunun kullanıldğu işlemciye, 1 GB'lık RAM eşlik ediyor.

Samsung Galaxy S3'teki 16 / 32 ve 64 GB'lık hafıza seçenekleri, S3 Mini'de yarıya indiriliyor ve 8 / 16 GB olarak satışa sunuluyor. Her iki hafıza seçeneğinde de arttırılabilir hafızanın bulunduğunu söyleyelim.

Samsung Galaxy S3 Mini, Android 4.1.1 Jelly Bean ve en son çıkan TouchWiz Nature arayüzünü kullanıyor. Galaxy S3'teki akıllı bekleme ve S-Voice gibi yeni nesil tüm yazılımların kullanıldığı Galaxy S3 Mini, yazılımsal olarak Galaxy S3 ile birebir kadar yakın.

Kamera özelliklerine baktığımızda 5 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilen LED flaş ve otofokus destekli ana kamera, 720p video kaydı yapabiliyor. Üründe görüntülü görüşme için ön kamera da bulunuyor.

NFC, Bluetooth 4.0, DLNA, WiFi, GPS / GLONASS, 3G gibi kablosuz bağlantıları destekleyen Galaxy S3 Mini, tasarım olarak Galaxy S3'ün minik versiyonu. Görsel olarak belirgin en büyük fark sensör ve ön kameranın sağ değil de sol tarafta bulunuyor olması ve home tuşu altında bulunan boşluğun fazlalığı.

1500 mAh bataryayla gelecek olan ürün, 9.9 mm kalınlığında olacak. Ağırlığı ise 111.5 gram olarak belirtiliyor. Dilerseniz Samsung Galaxy S3 ile ilgili pek çok detayı görebileceğimiz video incelememizi sizlerle paylaşalım.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.