Sanat ustası öğrencilerle buluştu

Sanat ustası öğrencilerle buluştu

​Batman'da yıllardır yaptığı sanatını geleceğe aktarmak için El Sanatları Ustası Murat Özdamar öğrencilerle buluştu.

Batman’da özel bir sektörde çalışan ve el sanatlarıyla uğraşan Murat Özdamar, yaklaşık 10 yıl önce evinde hobi olarak minyatüre başladı. Hasankeyf ilçesi, Malabadi Köprüsü, kerpiç evler, kafes ve tüfek gibi minyatürler yapan Özdamar, sanatını öğrencilere aktarmak için Batman'ın Kozluk ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Ustalığını gelecek nesillere aktarabilmek ve gençleri sanata teşvik edebilmek amacıyla El Sanatları Ustası Murat Özdamar Kozluk ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Öğrencilere verdiği seminerde önce kedini tanıtan ve bu mesleğe nasıl ulaştığını anlatan Özdamar, sanatını yaparken nasıl keyif aldığını, bu işi öğrencilerin neden yapması gerektiğini ve sanatın güzelliklerini anlattı.

Verilen seminer sonrası öğrenciler Ahşap Ustası Özdamar'ın yaptığı eserleri hayranlıkla incelediler.

Seminerin ardından Kozluk Kaymakamı Osman Bilici ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak'ı makamlarında ziyaret eden Özdamar, hazırladığı hediyeleri kendilerine verdi.

Özdamar, ilerde Batman'da hayata geçirmek için uğraştıkları sanatçılar çarşısı projesi hakkında ilçe kaymakamı ile ilçe milli eğitim müdürüne bilgi vererek desteklerini aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.