Sanayinin şehir dışına taşınmasını istiyoruz

Sanayinin şehir dışına taşınmasını istiyoruz

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Adnan Kırıkdaş, mevcut yerlerinin yetersiz olduğunu, şehir dışında daha geniş bir alan taşınmalarının iş verimi açısından daha iyi olacağını belirtti.

Zaman içerisinde şehrin batıya doğru genişlemesiyle birlikte şehir içinde kalan Küçük Sanayi Sitesi, iş yerlerini büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak isteyen esnaf için yetersiz hale geldi.

Sanayinin şehrin dışında geniş bir alana taşınması gerektiğini ifade eden Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Adnan Kırıkdaş, "Sanayimizdeki dükkânlar bizim için küçük geliyor. İşini genişletmek isteyen esnafımız iş yerlerini büyütemiyor. Sanayi sitemiz şehir içerisinde kaldı. Bir an önce sanayi sitemiz için bir yer temin edilerek sanayimizin şehir dışına taşınmasını arzuluyoruz. Adıyaman Valimiz bize bir söz verdi. Organize Sanayisine ayrılan yerde bize bin dönümlük bir yer tahsis edeceğini belirtti. İnşallah o yer tahsis edilirse sanayi sitemizde 500 metrekarelik iş yerleri, sosyal tesisler, daha geniş yollara sahip güzel bir sanayi sitesi yapmak arzusundayız. İnşallah bunları gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Adıyaman sanayisinin dışa bağımlı olmaktan kurtulduğunu, vatandaşların artık dış illere gitmesine gerek kalmadığını belirten Kırıkdaş, "Yeterli sayıda ve kalifiyede ustalarımız var. Vatandaşlarımızın araçlarını yaptırmaları için başka illere gitmesine gerek yoktur. Her türlü aracın bakımını yapmaya yetenekli ve yeterli ustalarımız vardır." ifadelerini kullandı.

"Çırak sıkıntımız var"

Yetiştirecek çırak bulamadıkları, bu sorunu ortadan kaldırmak için çıraklık okulunun açıldığını dile getiren Kırıkdaş, "Çırak sıkıntımızın ortadan kaldırılması için Valimiz, Ticaret Odası Başkanı işbirliğiyle Organize Sanayi Bölgesinde bir çıraklık okulu açtılar. İnşallah orada yeteri kadar kalfalar ve ustalarımız yetişirse hiçbir sıkıntımız kalmayacaktır. Bizim tek sıkıntımız Küçük Sanayi Sitesinin bir an evvel şehir dışına alınmasıdır. Sanayimizde bin 500'ün üzerinde çalışan personelimiz vardır." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.