Şanghay İşbirliği Örgütü üniversite kuruyor

Şanghay İşbirliği Örgütü üniversite kuruyor

Şanghay İşbirliği Örgütüne bağlı ülkeler, turizm alanında eğitim verecek ortak üniversite kuruyor.

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), Çin'de yapılan liderler zirvesinde alınan kararlar çerçevesinde, Özbekistan'ın tarihi kentlerinden Semerkant'ta "ŞİÖ İpek Yolu" adıyla ortak turizm üniversitesi kurulması kararı aldı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Merziyev, Taşkent'te yaptığı açıklamada, ŞİÖ İpek Yolu Üniversitesi için turizm alanında en etkin ve uzman akademisyenlerin görevlendirileceğini belirterek, üniversitenin açılışı için ŞİÖ liderler zirvesinde  karar alındığını söyledi.

2018-2019 öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan üniversitede ilk aşamada çoğunluğu Özbek olacak 100 öğrencinin kabul edileceği bildirildi.

Yakın bir zamanda ŞİÖ'nün diğer ülkelerinden öğrenci kabul edecek olan üniversitenin Semerkant'ta açılacak olmasının önem arz ettiği ifade ediliyor.

Bilindiği üzere ŞİÖ; Çin, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan tarafından 2001 yılında kuruldu. Ardından Özbekistan, Hindistan ve Pakistan üye oldu. Afganistan, Moğolistan, İran ve Blaruz'un gözlemci üyelikleri kabul edilirken, Türkiye, Azerbaycan, Sri Lanka, Ermenistan, Kamboçya ve Nepal de diyalog ortakları olarak kabul edildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.