Şanlıurfa Birecik'te esnaf, DEDAŞ'a yürüdü

Şanlıurfa Birecik'te esnaf, DEDAŞ'a yürüdü

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde iki gündür devam eden elektrik kesintilerine tepki gösteren esnaf, DEDAŞ’a yürüdü.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Duruma tepki gösteren onlarca esnaf, DEDAŞ'a yürüdü.

Meydan mahallesi Mimar Sinan Caddesi ve Hastane Caddesinde bulunan esnaf, iki gündür elektriklerinin kesik olduğunu, bu yüzden işlerini yapamadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi.

Yaşanan duruma tepki amacıyla DEDAŞ'a yürüdüklerini belirten esnaf, Birecik DEDAŞ İşletme Baş Mühendisliğinden mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler.

Elektrik kesintilerinden dolayı ekmek çıkaramadıklarını söyleyen fırıncı esnafı Hasan Dirier," Şehrin göbeğindeyiz. İki gündür elektriklerimiz kesilmiş. Trafo, enerji yükünü kaldıramıyorsa yeni bir trafo kursunlar. Fatura ödeme zamanı geçtiğinde hemen gelip enerjimizi kesmesini biliyorlar. Peki, arıza olduğunda neden gidermiyorlar?" diyerek duruma tepki gösterdi.

Berber dükkânı olan esnaf Eyüp Arslantaş ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Traş aletlerimiz elektrikle çalıştığı için iki gündür müşterilerimi doğru düzgün traş edemiyorum. Havalar zaten çok sıcak ve klima olmadan dükkânın içinde durulmuyor. Eğer bu sorun çözülmezse yarın kaymakamlığa gideceğiz."

Güneş enerjileri, bakım ve onarım işleri yapan esnaf Halil Başkapan ise "Söz verdiğimiz müşterilerimiz var fakat işlerimizi yetiştiremiyoruz. Bizim işlerde elektrik üzerine dönüyor. Yetkililerin bu sıkıntımıza acilen bir çözüm bulması gerekiyor." diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Uzun süre DEDAŞ girişinde bekleyen esnaf, DEDAŞ İşletme Baş Mühendisliğinden bir yetkilinin, yaşanan sıkıntının trafodan kaynaklandığını, bu sıkıntının yarın halledileceği yönünde söz vermesi üzerine binadan ayrıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.