Şanlıurfa Eyyübiye'de elektrik kesintileri esnafı bıktırdı

Şanlıurfa Eyyübiye'de elektrik kesintileri esnafı bıktırdı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen esnaf, kesintilerin sonlanmasını istiyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Dicle EDAŞ'a tepki gösteren esnaf, iş yapamaz hale geldiklerini belirterek kesintilere bir çözüm bulunmasını istedi.

Haftalardır elektrik konusunda sıkıntılarının olduğunu ve yetkililere iletmelerine rağmen konuyla ilgilenilmediğini savunan esnaf Mehmet Emin Taşkıran, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Taşkıran, "Şanlıurfa’da elektrik üretimi oluyor ama bizim elektrik her gün kesiliyor. Esnaflarımız elektrikten yoksun. Buna rağmen elektrik faturaları yüklü geliyor. Yöneticileri hatta milletvekillerini bile aradık. Çaresizliğimize kimse cevap vermedi. Bizler şu anda ne yapacağımızı bilemiyoruz ve mağdur durumdayız."

Kasap işiyle uğraşan Mehmet Şahap ise, elektrik kesintileri nedeniyle çoğu zaman müşteri kaybettiklerini söyleyerek bu durumdan Dicle EDAŞ'ın sorumlu olduğunu aktardı.

Şahap, "Sıkıntımız çok büyük çünkü her şey elektrik ile oluyor. Allah rızası için yetkililer bu işle ilgilensinler ve buna bir çare bulsunlar." ifadelerini kullandı.

Aynı mahallede yaşayan İsmail Dalas isimli başka bir esnaf şunları söyledi: "Esnaf hepsi perişan durumdadır. Birçok esnafın yoğurdu, sütü, peyniri ve eti bozuldu. Ben bir kasabım ve bizim etlerimiz bozulacak duruma gelmiş. Gelen müşteriler geri dönüyor. Ne bir iş yapabiliyoruz ne de bir ödeme yapabiliyoruz."

Yaşanan kesintilerden şikayetçi olan Necmettin Yürekli ise "Bizim dünden beri elektriklerimiz yoktur. DEDAŞ’I aradık ama sonuç yok. Dünden beridir ekmeğimiz yok ve gelen müşteriler mağdur oluyor. Bizim bütün işlerimiz elektrik iledir. Kimi arıyorsak, 'gel yazılı kağıt ver' diyorlar ama yazılı kağıt versem bana 15 günde sonuç gelmez. Yani bununla ilgilenen bir yetkili yok mu Allah aşkına? 24 saat elektrik kesintisi gibi bir şey olabilir mi? Bir fırın 24 saat çalışmasa top atar. Elektrik faturası ödüyoruz ama elektriklerimiz yoktur. Var mı böyle bir şey biz Suriye’ de mi yaşıyoruz? Yetkililer artık ne yapacaklarsa yapsınlar." şeklinde konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.