Şanlıurfa hayvan Pazarı esnafı tapu sorununa çözüm bekliyor

Şanlıurfa hayvan Pazarı esnafı tapu sorununa çözüm bekliyor

Şanlıurfa Hayvan Pazarı esnafı, Eyyübiye Belediyesinin kendilerine sattığı arsa tapularının verilmesinin,encümen kararıyla 5 yıl ertelenmesinden dolayı mağdur olduklarını ileri sürerek duruma tepki gösterdi.

Canlı Hayvan Pazarındaki esnafa satılan arsa tapularının verilmesinin encümen kararı ile 5 yıl uzatılmasının kendilerini mağdur ettiğini ileri süren Hayvan Pazarı esnafı, başta encümen kararı olmak üzere yaşadıkları mağduriyetlere tepki göstermek için Eyyüp Peygamber Caddesinin Şelale kavşağında toplandı.

Alınan encümen kararının halkı mağdur ettiğini belirten esnaflar, satın alınan arsaların tapularının bekletilmeden verilmesi gerektiğini söyledi.

Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, “Hayvan Pazarında arsalar satılmış durumda. Vatandaşların her bir arsasından 15 bin TL proje parası isteniyor. Hangi vatandaş bu parayı verebilir? Ayrıca 5 senelik şerh koymuş. Şanlıurfa’da aşiretçilik olduğu için ben aldığım arsaları ona-buna satmışım. Satılan arsaları geri almaya kalkışsalar orada olaylar çıkar. Bu şerhi kaldırsalar dünya mı yıkılacak? Hayvan Pazarında ayrıca su, elektrik ve yol sorunumuz var. Arsa alınmış ama yol vurulmamış. Parsel parası alınmış ama yol, su ve elektrik yok. Vatandaş aldığı arsayı ne yapacak? Almış ki hayvanlarını beslesin. Şanlıurfa merkezde de yasaklama getirildi. Vatandaş nereye gitsin uzaya mı gitsin?” dedi.

“Bir tapu 5-6 el değiştirmiş. Bu tapular devrilmediğinde büyük sıkıntılar yaşatacaktır”

5 yıl sonra verilecek tapunun protokolün esnafı mağdur ettiğini söyleyen hayvan pazarı esnaflarından Yusuf Karakaş, “Tapu sorunu 5 yıl olarak esnaf ile protokol imzalandı. Halkımız bu mağduriyeti yaşıyor. Kimi esnafımız zarar ederek iflas etti. Bir tapu 5-6 el değiştirmiş. Bu tapular devrilmediğinde büyük sıkıntılar yaşatacaktır. Bu sorunun biran önce giderilmesi gerekiyor. Hayvan Pazarı Dernek başkanımız gidip başvuruda bulundu. 11 ay gibi bir süresi var. 11 aya kadar birçok esnafımız hayvan pazarında olmayabilir. Belediyenin bize bir destek vermesi gerekiyor. Halkın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Bu sorun 4 yıldır sürüyor. 2011 yılında hayvan pazarı kuruldu. Esnaf arkadaşlara verilen parsel tapuları için 5 yıla şart koşuldu. Bu 5 yılımızın dolmasına daha 11 ay var. Bu aylarda olacak bir sıkıntı bir kişiye değil 10 kişiye yansıyor. Bütün esnafları ilgilendiren bir konudur.” ifadelerine yer verdi.

Alınan arsaların üzerinde şerh olduğundan dolayı devir yapılamadığını söyleyen diğer bir esnaf Şemsettin Kıran, “Hayvan pazarında oturuyorum. Orada okul, elektrik sorunu var. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın parseller için koyduğu bir şartname vardı. Kimisi köylerden gelip hayvan pazarına esnaf oluyor kimisi de hayvan pazarından ayrılıyor. Bu parsellerin üzerinde şerh olduğu için devir olmuyor. Diyelim her bir parsel 100 bin TL’dir. 4-5 el değiştikten sonra bu para kimin kesesinden gidecek. Ayrıca çöp atık deposu, ip barınağı, hayvan pazarı Eyyübiye’dedir. Sanki bu ilçemiz diğer ilçelerin çöp konteynerleri olmuş. Eyyübiye ilçesi Şanlıurfa halkı değil midir?” ifadelerini kullandı.

“Bu şartname 5 yıl sürerse millet sorun yaşayacak”

Eyyübiye’de en büyük sıkıntının hayvan pazarı olduğunu söyleyen Müteahhit Hüseyin ise, encümenin aldığı bu şartname kararının kaldırılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Ben burada bir müteahhidim. Eyyübiye belediyesinden herhangi bir ruhsat çıkmıyor. 4 yıldır ruhsatlarımız Eyyübiye Belediyesinde bekliyor. Eyyübiye’de en büyük sorun Hayvan Pazarıdır. Şu an 5 yıl üzerinde şartname var. Birileri ihale aldıktan sonra, birileri de tapu aldıktan sonra 5 yıl şartname var deniliyor. Bu şartname 5 yıl sürerse millet sorun yaşayacak. Bu bir encümen kararıdır. Bu encümen kararı kaldırılıp vatandaşların tapuları verilsin. Hiçbir esnafın belediyeye borcu kalmamış. Sadece encümen kararı kalmış. Bu karar kaldırıldıktan sonra millet arasında büyük bir sorun çözülmüş olur.”

“Büyükşehir Belediye başkanı esnafın arasında bir dolaşsın”

Eyyübiye Belediyesinin hayvan pazarı için tapu sözünü verdiğini söyleyen diğer bir esnaf Aziz Şeyhanlıoğlu da,“Eyyübiye Belediyesi hayvan pazarı tapu sözünü verdi. Hani tapular nerededir? Herkese 5 yıl şartname sözü vermiş. İflas eden var, kaçan var. Bundan dolayı tapuları devredemiyorlar. Encümen kararı alınıp devredilirse çok iyi olur. Eyyübiye ilçesi bir atık çöpe, bir ip barınağına, bir bit pazarına bir de hayvan pazarına mahkûm bırakılmış. Eyyübiye ilçesine sahip çıksınlar. Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi arasındaki sorunların cezasını Eyyübiye halkı çekiyor. Büyükşehir Belediye başkanı esnafın arasında bir dolaşsın. Sadece seçim dönemi gelip Eyyübiye’yi geziyor. Başka bir zaman geldiği yok.” şeklinde konuştu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.