​Şanlıurfa Siverek pazar esnafından ABD'nin yaptırımlarına tepki

​Şanlıurfa Siverek pazar esnafından ABD'nin yaptırımlarına tepki

​Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi semt pazarı esnafı, ABD'nin Türkiye'yi hedef alan yaptırımlarını protesto etti.

Siverek semt pazarı esnafı, dolarda yaşanan yapay artış ve ABD'nin Türkiye'yi hedef alan yaptırımlarını, düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Sosyal medya üzerinden basın açıklamalarını yayınlayan esnaf, yanlarında getirdikleri ekmek ve soğanla ABD'ye "Ekmek ve soğana talip oluruz ama ülkemizi Amerika’ya yedirmeyiz" mesajını verdiler.

Esnaf adına basın açıklamasını okuyan Siverek Semt Pazarı Esnafları Derneği Başkanı Hüseyin Demirkan ,Türkiye üzerinde oynanan ekonomik oyunun farkında olduklarını belirtti.

Demirkıran, "Siverek Semt Pazarı Esnafı olarak biz ülkemizin geleceği, refahı ve huzuru için maddi ve manevi elimizden geleni yapmaya hazırız. Atalarımız bize bu ülkeyi kanlarıyla canlarıyla mücadele ederek emanet etti. Dış güçler ve ekonomi savaşları bizi yıldıramaz. Gerekirse kuru ekmek ve soğana talip oluruz, ama müdahalelerini kabul etmeyiz, teslim olmayız. Devlet büyüklerimizden iş adamlarımızdan Türkiye’deki tüm vatandaşlarımızdan bu ülkeye sahip çıkmalarını istiyoruz. Taraflı tarafsız herkes bu oyunu görüp tepkisini ortaya koymalıdır. Nasıl ki 15 Temmuz’da ülkemize sahip çıktıysak, şimdi de sahip çıkabiliriz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.