Şanlıurfa STK’ları bayramlaştı

Şanlıurfa STK’ları bayramlaştı

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren 150 sivil toplum kuruluşu (STK), Bir ilke imza atarak Ramazan Bayramı münasebetiyle bir araya gelerek bayramlaştı.

Şanlıurfa'da aralarında Peygamber Sevdalıları Platformunun da yer aldığı yaklaşık 150 sivil toplum Kuruluşu, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla bir ilke imza attı. Ramazan Bayramı münasebetiyle bir araya gelen STK üye ve gönüllüleri, ilk defa toplu bir bayramlaşma gerçekleştirdi.

Ramazan Bayramının ikinci gününde Şehitlik Çamlık’ta düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül katıldı.

Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun ile İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, gelen misafirleri karşılayarak tek tek tokalaşıp bayramlarını kutladı.

Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi açısından önemli bir adım olarak kabul edilen program hakkında değerlendirmelerde bulunan STK temsilcileri, bu tür programların daha çok olması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren STK’ların bir araya gelebilmesinin Şanlıurfa için bir kazanım olduğunu belirten İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, sevinçlerin paylaşıldığı bayram günlerinde böyle bir adımın atılmasının özellikle ümmetin bir araya gelebilmesi adına çok önemli olduğunu ve bu adımın devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Bayramların zulmün ve akan kanın bitmesine vesile olması temennisiyle sözlerine başlayan Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, başta Türkiye olmak üzere birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir zamanda böyle bir bayramlaşma programı düzenleme ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

Kendilerine bilgi ulaşan tüm STK’ların programa iştirak ettiğini bunun da kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden Coşkun, kardeşlik havası içerisinde kutladıkları bu bayram havasının tüm günlerimizde yaşanma temennisinde bulundu.

Şanlıurfa’daki STK’ların bir araya gelerek bayramlaşma kararından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü İbrahim Göven, bu uygulamanın tüm İslam âlemi için örneklik teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Müslümanların tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak bir araya gelebilmesi gerektiğini ifade eden Göven, bu programa hem STK’ların yoğun bir şekilde katılması hem de siyasilerin iştirak etmesinin önemli olduğunu söyledi.

İLKHA































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.