Şanlıurfa turizm ve seyahatte düşüş yaşıyor

Şanlıurfa turizm ve seyahatte düşüş yaşıyor

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, basında çıkan bazı olumsuz haberlerden dolayı Şanlıurfa turizminde düşüş yaşandığını söyledi.

Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığının öncülüğünde yapılan basın toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’da yaşanan trafik sorunu, yapımı devam eden kavşaklar ve yeşil alan konusundaki projelerini anlattı.

Şanlıurfa’nın iklim şartlarına uygun bahçelerin, parkların yapıldığını söyleyen Çiftçi, Şanlıurfa’nın 13 ilçesinde yapacakları yeşil alanların projelerini basınla paylaştı.   

Çiftçi, “Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu yeşil alan projelerinin gerek başladığımız gerekse de inşaatı devam eden projelerin tanıtımını yapacağız. Şanlıurfa’da yeşil alanlar önemlidir. Kurak bir iklim kuşağında kuruluşmuş bir şehiriz. Sıcak bir iklimimiz var. İnsanlarımızın serinlemeye, dinlenmeye, ağaçla bulaşmaya ihtiyacı var. Yeşil alanları 13 ilçede artırıyoruz.” dedi.

Yapımı devam eden 2 Köprülü Kavşağın pazartesi günü açılacağını söyleyen Çiftçi, şöyle devam etti: “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Şanlıurfa’nın duruşuyla huzura verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ulaşım noktasında trafiği rahatlama konusunda ulaşım daire başkanlığımızda önemli projeleri var. 2 Köprülü Kavşak bir hafta içinde bitiyor. Pazartesi günü yolumuz açılıyor.”

Basında çıkan bazı olumsuz haberlerin Şanlıurfa turizmini olumsuz etkilediğini sözlerine ekleyen Çiftçi, “Kamuoyundan bir talebimiz var. Şanlıurfa turizmde, seyahatte bir düşüklük yaşıyor. Buradan çıkış yapabilmek için, GAP turlarının yapılabilmesi için, turizm sektöründen beslenilen iş yerlerini ayakta tutabilmemiz için el birliğiyle bir ses getirmemiz lazım. Bu şehirde huzurun hâkim olduğunu, dini turizminin başkenti olduğunu bizim elbirliğiyle hareket etmemiz lazım. Basına çok büyük görevler düşüyor. Bu şehirde 20 tane olumlu haber varken 2 olumsuz haber oluyor. Biz bu 2 olumsuz haberi verdiğimizde dışarıda ki kamuoyunu bakışı nasıl oluyor biliyor musunuz? Bu şehirde sürekli olumsuzluk var. Bu şehrin huzurunu, güvenliğini, kardeşliğini ifade edelim. Biz gerçek yüzümüzü yansıtamıyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.