Şanlıurfa Valiliğinden sanayi sicil belgesi uyarısı

Şanlıurfa Valiliğinden sanayi sicil belgesi uyarısı

Şanlıurfa Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamayla sanayi işletmelerine ‘sanayi sicil belgesi’ konusunda uyarıda bulundu.

Şanlıurfa Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamayla sanayi işletmelerine ‘sanayi sicil belgesi’ konusunda uyarıda bulundu.

2016 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, 30 Nisan 2017 tarihinde mesai bitimine kadar işletme sahibi ya da yetkili müdürler tarafından verilmesi gerektiği belirtildi. Bu işlemi yerine getirmeyenlere 914 TL para cezası verileceği bildirildi.  

Açıklamada şöyle denildi:

“6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2016 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini, 30 Nisan 2017 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir. Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “e-Hizmetler Bölümü” başlığı altında bulunan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi ” linki kullanılarak 2016 yılı Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir. Yıllık İşletme Cetveli'ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 5. ve 9. maddeleri gereği 914 TL idari para cezası uygulanır.”

Sanayi Sicil Belgesi vizesi nedir?

Sanayi Sicil Belgesi veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmeleri; kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi’nin süresi içinde vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.