Şanlıurfa Viranşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Yağan LGS hakkında bilgi verdi

Şanlıurfa Viranşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Yağan LGS hakkında bilgi verdi

​İlçede 6 bin 658 öğrencinin 20 Haziran'da Liselere Giriş Sınavına gireceğini söyleyen Yağan, öğrencilerin eğitim hayatında önemli bir aşama olan sınav için gerekli tedbirleri aldıklarını, öğrenci velilerinin ise okul bahçelerine alınmayacağı aktardı

Yaşanan Coronavirüs salgını nedeniyle kalabalık ortamın oluşmaması gerektiğine dikkat çeken Viranşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, tüm velilerden bu duruma özen göstermesini istedi.

Öğrencilere seslenerek belirlenen kurallara uyulması halinde herhangi bir riskin oluşmayacağını ifade eden Yağan, karantinada kalan öğrencilerin, sağlık müdürlüğü tarafından verilen özel izin ile sınava alınacağını bildirdi.

Yağan, kırsal mahallelerde olan öğrencilerin, jandarma tarafından, merkezde ikamet eden öğrencilerin ise emniyet birimlerince sınav binasına getirileceğini kaydetti.

Yağan, "Testleri pozitif olan öğrenciler ayrı binada sınava girecek. Evde eğitim gören öğrenciler evlerinde sınava girecek. Salgına karşı tedbirlerimizi almış durumdayız. Çocuklarımız endişelenmesin. Kişisel hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etsinler. Sınava odaklansınlar. Tereddüt yaşamadan kendilerine belirlenen ve tavsiye edilen tedbirlere uymaları halinde herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. Ailelerimizden ricamız okul etrafında kalabalık yapmamaları." ifadelerini kullandı.

Coronavirüs salgınını hatırlatan Yağan, son olarak bu durumun öğrenciler üzerinde moral bozukluğu veya tereddüt oluşturmaması için yüksek moral ve motivasyona ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

İLKHA


Şanlıurfa Viranşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Yağan LGS hakkında bilgi verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.