​Şanlıurfa Viranşehir'de bir yıllık husumet barışla sonuçlandı

​Şanlıurfa Viranşehir'de bir yıllık husumet barışla sonuçlandı

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir yıl önce iki aile arasında çıkan husumet barışla sonuçlandı.

Viranşehir'de ikamet eden iki aşiret arasında bir yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan husumet verilen barış yemeğiyle sonuçlandı.

İlçeye bağlı Karatepe Mahallesi'nde ikamet eden Begara ve Asyan aşiretleri arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş ve 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Şanlıurfa Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel ve ilçenin kanaat önderlerin girişimiyle husumetli aileler bir araya getirilerek barıştırıldı.  

Barış yemeğinde kısa bir konuşma yapan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, "Dünya malı için insanların birbirleriyle kavga etmesi husumetli olmaları bizi derinden üzüyor. Bu tür sorunlar kardeşçe konuşup kavga etmeden giderilmelidir." dedi.

İlçenin kanaat önderlerinden Münir Öztürk ise Allah'ın arzının geniş olduğunu ve toprağın herkese yetiğini söyledi.Öztürk "Barışa katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Kur´an aranızdadır. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavır içerisinde girmeyecek. Bu sözü her iki taraftan aldık, hiç kimse hiç kimseye ihanet etmeyecek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın." diye konuştu. 

Barış yemeği yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.