Şanlıurfa Viranşehir'de gelirleri yüksek 12 İŞKUR çalışanının işine son verildi

Şanlıurfa Viranşehir'de gelirleri yüksek 12 İŞKUR çalışanının işine son verildi

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Kaymakamı Çimşit, gelirleri yüksek olan ve İŞKUR’da çalışan 12 kişinin işine son verdi.

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) bünyesinde çalışanlar hakkında gelir araştırması yapan Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, gelirleri asgari ücretin üç kat üstünde olan 12 kişinin işine son verdi.

Geçtiğimiz günlerde noter huzurunda yapılan çekiliş ile yüzlerce işçi İŞKUR bünyesinde alındı. Kamu kurum ve kuruluşlarında işe başlayan işçilerin gelir incelemeleri yapıldı. Yapılan inceleme neticesinde tarla ve arabası bulunan, eşi sigortalı çalışan 12 kişinin işine son verildi.

Kaymakam Çimşit, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İŞKUR tarafından toplum yararına çalışma programı kapsamında işe alınan ve maddi durumu iyi olan 12 işçinin işine son verdiğini duyurdu.

Çimşit, "Viranşehir Belediyesi olarak İŞKUR’un TYÇP programı kapsamında, noter kurasıyla belirlenen ve işe başlayan 320 personeli hakkında mevzuat gereği araştırma yaptırdık. Maddi durumları iyi olan 12 TYÇP çalışanının işlerine son veriyoruz. Yerlerine ihtiyaç sahiplerini alacağız." ifadelerine yer verdi.

İşten çıkarılanların yerine ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan projede hak sahiplerinin çalışmasının önü açıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.