Şanlıurfa Viranşehir'de öğrencilere TIMSS sınavı tanıtıldı

Şanlıurfa Viranşehir'de öğrencilere TIMSS sınavı tanıtıldı

Öğrencilerin matematik ve fen alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirilmesine yönelik uluslararası bir tarama araştırması olan TIMSS sınavları, Viranşehir'de öğrencilere tanıtıldı.

Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu'nun bir projesi olan "TIMSS" hakkında ilçeyi bilgilendirmek amacıyla Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Murat Adalı ve ekibi ilçeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Şube Müdürleri İlyas Koyuncu ve Zeydan Kurt'un eşliğinde, Adalı ve ekibi, Ahmet Oktay Günak Ortaokuluna bir ziyaret gerçekleştirdi.

Okul müdürü Bekir Keskin bıçak'ın misafirlere okulu gezdirip tanıtmasının akabinde öğretmenler odasında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Ankara'dan gelen ekip, öğretmenleri TIMSS sınavları hakkında bilgilendirdi. Sınav tarihine kadar öğrencilerin hazırlanması sürecinde öğrencilere yardımcı olmaları ve çaba sarf etmeleri temennisinde bulunuldu.

Daha sonra 3 ayrı sınıfta TIMSS sınavlarına katılacak olan 120 öğrenciye hitaben Adalı bir konuşma yaptı.

Adalı, Dünya genelinde 50 ayrı ülkede TIMSS sınavlarının yapıldığını, Ülkemizde de her ilde ayrı olmak üzere belirlenmiş olan 1 okulda yapılacağını, Şanlıurfa ilini temsilen Ahmet Oktay Günak Ortaokulunun seçildiğini dile getirdi.

Adalı, "Sadece ilçenizi değil, ilinizi ve dahası ülkenizi temsil edeceksiniz. Bu sizin için bir kazanma ya da kazanamama sınavı değildir. Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu'nun organize ettiği uluslararası öğrenci başarılarını değerlendirme çalışmasıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.