Şanlıurfa Viranşehir'de Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Şanlıurfa Viranşehir'de Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan çadır kentte eğitim gören Suriyeli öğrenciler karne sevinci yaşadı.

Viranşehir ilçesinde bulunan çadır kentte eğitim gören ilkokul çağındaki 3 bin 100 Suriyeli öğrenci yarıyıl karnelerini aldı.

Ülkelerinde çıkan iç savaşın ardından Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin eğitim çağındaki çocuklarına, Viranşehir’de bulunan çadır kentte, kendi müfredatlarına uygun eğitim veriliyor. Yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte öğrencilere törenle karneleri dağıtıldı.

Karne dağıtım törenine Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) yöneticileri Zeki Kaya ve Fettah Güngör, Eğitim Birim Sorumlusu Necmettin Burun ve çadır kent Kızılay Koordinatörü Murat Sarı katıldı.

Törende karnelerini alan öğrencilere Kızılay tarafından sağlanan oyuncaklar hediye edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir çadır kent kamp Müdürü Zeki Kaya: " Okul çağındaki çocukların eğitim ve öğretimden mahrum kalmamaları için gereken tüm tedbirler alındı. Okul sahamızda 64 derslikte 5 bin 100 öğrenci eğitim görüyor. Eğitim alanında bulunan okullarımızda ana sınıfından lise son sınıfına kadar 236 Suriyeli öğretmen eğitim vermektedir. Ayrıca 79 Türkiyeli öğretmenimiz, Türkçe eğitimi vermektedir. Viranşehir çadır kentimizde ileri derecede Türkçe eğitimi veren Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) kursumuz da bulunaktadır." dedi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.