Şanlıurfa’da 11 Nisan Külliyesinin yapımına başlandı

Şanlıurfa’da 11 Nisan Külliyesinin yapımına başlandı

Şanlıurfa’da uzun süre kamuoyunda tartışılan “11 Nisan Meydanı Projesi” içerisinde yer alan 6 bin 360 metrekare kapalı alana 11 Nisan Külliyesinin yapımına başlandı.

Şanlıurfa’da uzun süre kamuoyunda tartışılan “11 Nisan Meydanı Projesi” içerisinde yer alan 11 Nisan Külliyesinin yapımına başlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Fen İşleri Daire Başkanlığı Plan, Proje Ve Etüt Şube Müdürlüğü'nün projesini hazırlaması ile 11 Nisan Külliyesi inşaatına başlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapımına başlanan külliye ile ilgili bir tanıtım programın düzenledi. Programa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Mahmut Kaçar, çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 11 Nisan Meydanına 30 metrelik çelik köprü ile bağlantısı yapılacak olan 11 Nisan Külliyesinin çok güzel bir yapı olacağını belirten Vali Güngör Azim Tuna da projede her şeyin düşünüldüğünü söyledi.

Külliyenin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mız için çok güzel bir projenin daha yükseldiğini görmek bizleri sevindiriyor. Osmanlı ile Selçuklu mimarisinin birleştiği çok güzel bir yapı ortaya çıkıyor. Külliyemiz 4 minareli olacak. Şanlıurfa'mızın böylesine merkezi bir alanına yakışan bir çalışma için doğru bir karardır. Bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programda mahalle sakinleri ile de bir araya gelen Çiftçi, iki katlı bir şekilde yapılacak olan 11 Nisan Külliyesinin alt katının taziye evi olarak da kullanılacağı bilgisini verdi.

6 bin 360 metrekare kapalı alan ile birlikte bin metrekare avlusu, 10 kubbesi, okuma salonu, konferans salonu, 2 adet Kur'an kursu ve bayan dersliklerden oluşan külliye yapımının tamamlanması ile ibadete açılacak.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.