Şanlıurfa'da elektrik çilesi devam ediyor

Şanlıurfa'da elektrik çilesi devam ediyor

Viranşehir ilçesinde sık sık yaşanan ve uzun süren elektrik kesintileri halkın mağduriyet yaşamasına neden oluyor. Viranşehirliler yetkililerden soruna bir an önce çare bulunmasını istiyor.

Viranşehir ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ederken, tepkiler de çoğalıyor. İlçenin Hürriyet Mahallesi sakinleri, uzun süren elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını, çocuklarının derslerini yapamadıklarını kaydederek kesintilerin giderilmesi için yetkililerin gerekeni yapmasını istedi.

Elektrik sıkıntılarının giderilmediğini söyleyen mahalle sakini engelli Eyüp Karagül, "Hürriyet Mahallesi 149. Sokakta bir haftadan fazladır elektrik yoktur. Okula giden çocuklarımız derslerini çalışamıyorlar. Konu ile ilgili DEDAŞ'ı çağırıyoruz gelmiyorlar. Muhtarımızla görüşüyoruz. Muhtarımız, 'Konu ile ilgili birçok kurumla görüşmüşüm ama bir netice alamıyorum.' diyor. Bizler de bununla ilgili nereye başvursak bir çözüm alamıyoruz. Bir haftadan beridir ne içme suyumuz var ne sıcak su var ne de banyo yapabiliyoruz. Elbiselerimiz günlerce makinelerde kalıp küfleniyor. Bizim bu sıkıntımızla hiçbir kurum ilgilenmiyor. Umarım sesimizi duyarlar ve bu sıkıntıya bir çare bulurlar." ifadelerini kullandı.

"Yetkililer elektrik sorunumuza bir çözüm bulsunlar"

Kendi paralarıyla elektrik trafosu satın aldıklarını söyleyen mahalle sakini Mahmut Aslan, "Bir aydır elektriğimizde sürekli kesintiler var. Mahallemizin yüksek bir nüfusa sahip olması, trafomuzun da küçük olması nedeniyle bu kadar yükü kaldıramıyor. Bu trafoyu da bizler kendi paramızla aldık. Çocuklarımız işten geldiklerinde banyo yapacak suyumuz yok. Su 10 dakika geliyor ama ondan sonra sabaha kadar gelmiyor, perişan haldeyiz. Ben DEDAŞ'a gittim. Bana, 'Bizimle bir alakası yok, biz yapamıyoruz.' dediler. Seçim zamanı herkes 'ben ben' diyor ama şu an seçim olmadığı için ilgilenen yok. Fakat seçim zamanı geldiğinde yine gelirler. Artık bende bedava oy yok! Ateşe veririm ama vermem. Bizim sesimizi duyan bütün yetkililere sesleniyorum: Bu soruna bir çözüm bulun!" dedi.

Hiç kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten mahalle sakinlerinden Yusuf Ağırtmış, "Hiç kimse elektrik sorunuyla ilgilenmiyor. Elektriklerimiz yok! Çocuklarımız okuldan geldikleri zaman akşamları verilen ödevlerini yapamıyorlar. Ben mahallede fırıncılık yapıyorum. Elektrik kesilince hamur yoğuramıyoruz. Akşamları karanlıkta sağlıklı bir ekmek çıkartamıyoruz. Bizler bu konu ile ilgili nereye başvuruda bulunduysak bütün kapılar yüzümüze kapandı. Çaresiz kalmış durumundayız. Ne yapacağımızı bilemiyoruz." diye konuştu.

Mahalleye büyük bir trafonun gerektiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Ali Polat ise, "Bizler mahalle sakinleri olarak sesimizi duyurmak için buraya toplandık. Söz konusu trafo olacak gibi değil! Mahalle karabalık olduğu için elektriği karşılayamıyor. Bu trafo, bu mahallenin yarısına yetmez. 5 dakikada bir şalter atarak kesiliyor. Bize büyük bir trafo lazım. Yetkililerden mahallemizin bu sorununa bir çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

İLKHA


Şanlıurfa'da elektrik çilesi devam ediyor

Şanlıurfa'da elektrik çilesi devam ediyor

Şanlıurfa'da elektrik çilesi devam ediyor

Şanlıurfa'da elektrik çilesi devam ediyor

Şanlıurfa'da elektrik çilesi devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler