Şanlıurfa’da esrar ve çalıntı kablo ele geçirildi

Şanlıurfa’da esrar ve çalıntı kablo ele geçirildi

​Şanlıurfa’da yapılan operasyonlarda 4 milyon 100 bin TL değerinde esrar, 50 bin dolar değerinde de çalıntı kablo ele geçirildi.

Şanlıurfa’da İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlarda 4 milyon 100 bin TL değerinde esrar, 50 bin dolar değerinde de çalıntı kablo ele geçirildiği belirtildi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığından alınan arama ve el koyma kararı gereği Şanlıurfa ilinde üç farklı adreste eş zamanlı olarak yapılan şafak operasyonunda, M.A, V.A ve Z.B isimli şahısların adreslerinde yapılan aramada saman balyaları arasına gizlenmiş vaziyette 25 kilo kubar esrar, 2,5 kilo toz esrar ve bahçelerinde ekili vaziyette 25 kök kenevir bitkisi ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, şahısların yakalanarak gözaltına alındığın ve adli tahkikata başlanıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında ise “Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk sahasında son bir hafta içerisinde ekili alanlarda yapılan kontrol ve aramalarda 800 Kg. Kubar Esrar maddesi elde edilebilecek 40.000 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyonlarda yakalanan uyuşturucu maddelerinin piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 100 lira olduğu tespit edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Valilik ayrıca 50 bin dolar değerinde 27 adet makara kablo ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada, “10.08.2017 günü içerisinde gümrüklü 27 makara kablo bulunan İ,A’ ya ait çekici ve dorsesinin Şanlıurfa İlinde kamyon pakında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınması olayı ile ilgili; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan araştırmalar ve teknik çalışmalar neticesinde olayın faillerinin Şanlıurfa ili Eyyübiye İlçesi Beşat köyünde ikamet eden Y.A, M.A ve D.A isimli şahıslar olduğu tespit edilmesi üzerine; Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama ve el koyma kararı ile şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada çalınan çekici ve dorsesi ile birlikte piyasa değeri 50 bin USD olan gümrüklü 27 adet makara kablo ele geçirilmiştir. Y.A, M.A ve D.A isimli şahıslar hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yasal işlem başlatılmıştır." denildi.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.