Şanlıurfa’da tekstil firması ve 2 yerleşim yeri karantinaya alındı

Şanlıurfa’da tekstil firması ve 2 yerleşim yeri karantinaya alındı

​Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir tekstil firması çalışanları 14 gün boyunca karantinaya alınırken firmadaki üretime 14 gün ara verildi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bir tekstil firması ile 2 yerleşim yerinin karantina altına alınırken, bir yerleşim yerindeki karantina uygulamasına son verildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında, “Siverek ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil firması çalışanlarınca maske takılmaması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi, pozitif çıkan vakanın diğer çalışanlar ile yakın temaslı olması ve bilim kurulu önerilerine uygun çalıştırılmaması nedeniyle firma çalışanlarının karantinaya alınarak firmadaki üretime 14 gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Aynı kararda, Eyyübiye ilçesi Haleplibahçe mahallesinde ve Siverek ilçesi Ayvanat Mahallesinde ikamet eden kişilerde Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasına dolayı 14 gün süreyle karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca Karaköprü ilçesi Narlıkuyu Mahallesindeki bir yerleşim yerinde Covid-19'un pozitif çıkması nedeniyle 14 gündür uygulanan karantina uygulamasının 9 Mayıs 2020 itibarıyla kaldırıldığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.