Şanlıurfa’nın dört bir tarafına yeni okullar yapıyoruz

Şanlıurfa’nın dört bir tarafına yeni okullar yapıyoruz

Yaklaşık 700 bin öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa'da karne dağıtım töreninde konuşan Vali Abdullah Erin, eğitim kalitesinin artması için Şanlıurfa’nın dört bir tarafına yeni okullar yaptıklarını söyledi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona erdiği Şanlıurfa'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 700 bin öğrenci için bugün itibariyle yaz tatili başladı.

Öğrencilerin karne öncesi doldurduğu okullarda renkli görüntüler oluşurken, aileler de çocuklarıyla birlikte okullara gelerek, karne heyecanını yaşadılar.

Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet, merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan Atlıgör Birleştirilmiş Sınıf İlkokulunda karne dağıtım programına katıldı. Vali Erin’e Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan eşlik etti.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, öğrencilerin eğitiminin önemsenmesi gerektiğini ve eğitimin geleceğe yapılan en iyi yatırım olduğunu ifade etti.

Erin, “Şanlıurfa olarak iftihar edeceğimiz bir yılı geride bıraktık. Şanlıurfa şimdi okul inşaatlarının en fazla yapıldığı bir ildir. Şanlıurfa’nın dört bir tarafına mahallelerimize ve mezralarımıza yeni ve modern okullar yapıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimi için daha çok çalışacağız.” dedi.

Şanlıurfa’nın 2017-2018 eğitim ve öğretim yılını çok güzel bir şekilde bitirdiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise Şanlıurfa’da yaklaşık 300’e yakın okulun ve 4 bine yakın dersliklerinin inşaatının devam ettiğini söyledi.

Beyaz bayrağın en fazla alındığı il Şanlıurfa’nın olduğunu söyleyen Turan, “Şanlıurfa’nın En fazla 4006 TÜBİTAK projesinin yapıldığı il Şanlıurfa oldu. Anaokulunun okullaşma sayısında ki artış en fazla Şanlıurfa oldu. En fazla denetimin yapıldığı, köy ziyaretlerinin yapıldığı il Şanlıurfa oldu. En fazla beyaz bayrağın alındığı il Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa’da şu an 300’e yakın okul ve 4 bine yakın derslik yapılıyor. Bu da Türkiye genelinde en fazla eğitim anlamında yapılan yatırım il Şanlıurfa ili oldu.” ifadelerini kullandı.  

Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ında yaptığı konuşmayla devam eden program, verilen hediyelerle ve ödüllerle sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.