​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ‘nöbetçi eczane’ sıkıntısı

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ‘nöbetçi eczane’ sıkıntısı

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde hafta sonu tek nöbetçi eczanenin hizmet vermesi mağduriyetlere sebep oluyor.

Şanlıurfa’nın 180 bin nüfuslu Viranşehir ilçesinde devam eden tek nöbetçi eczane uygulaması halkı mağdur ediyor. Hafta sonu tedavi gören hastaların ilaç ihtiyaçlarını tek eczaneden karşılamaları esnasında uzun kuyruklar oluşuyor.

Hastalar saatlerce ilaç beklerken hasta yakınları ise uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Nöbetçi eczane uygulamasıyla ilgili değişiklik yapılmasını isteyen Viranşehirliler, ilaç almak için uzun süre sıra beklediklerini ve şehrin diğer ucuna gitmek zorunda kaldıklarını belirttiler. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Eczacılar Odası Başkanı Viranşehir Temsilcisi Haşim Güneş, “İlçemizde Cumartesi günü ve resmi tatillerde 2 nöbetçi eczanemiz hizmet vermektedir. Hafta içi ve Pazar günü ise tek nöbetçi eczane hizmet veriyor. Pazar günleri ilçede sadece devlet hastanesinin acil servisi hizmet vermektedir. İki eczane görev yaptığında hastalar merkezi nöbetçi eczaneye yığılmakta ve kenar mahallede bulunan nöbetçi eczaneler mağdur olmaktadır.  Nöbet uygulamasından Şanlıurfa Eczacılar Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü haberdardır.” dedi.

Hasta haliyle uzun süre ilaç almak için sıra beklediğini ifade eden Nurettin Dal, “180 binden fazla nüfuslu ilçede nöbetçi eczanenin tek olması büyük sıkıntıya sebep oluyor. Geçen hafta Pazar günü rahatsızlığım nedeni ile hastaneye gittim. Hastanede yoğunluktan dolayı uzun süre sıra beklemek zorunda kaldım. Şehrin diğer uç kısmında hizmet veren eczaneye gitmek zorunda kaldım. Hasta halimle uzun kadar yolu gittikten sonra ilaç kuyruğunda bekledim. Yetkiler bu soruna bir çözüm bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Hasta annesini tedavi etmek için uzun süre hastanede ve eczanede sıra beklediğini söyleyen İbrahim Koç, “Pazar günü annemi acil servise getirdim. Uzun süre doktor sırası bekledikten sonra eczaneye gittim.  Eczane uzak bir mahalledeydi. Uzun süre ilaç kuyruğunda beklemek zorunda kaldım. Ben saatlerce doktor ve ilaç sırası beklediğim için annem arabada yine fenalaştı.” şeklinde konuştu.  

180 bin nüfuslu ilçede sadece hafta sonu ve gece bir eczanenin görev yapmasına tepki gösteren Viranşehirliler,  aracı olmayan hasta ve hasta yakınları şehri içi arabalarının gece çalışmaması nedeniyle nöbetçi eczaneye gidemediklerini belirterek, ilçede hafta sonu ve gece en az 2-3 nöbetçi eczanenin açık olmasını istediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.