Sason halkı Peygambere olan biatını yeniledi

Sason halkı Peygambere olan biatını yeniledi

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Batman'ın Sason ilçesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde, Peygambere itaat, çocukların Kur'an ahlakıyla yetiştirilmesi ve bayanların İslam'daki konumuna dikkat çekildi.

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Sason`da düzenlenen Kutlu doğum etkinliği, Eski Terminal alanında saat 13.30`da Kur`an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Sason halkının yoğun ilgi gösterdiği programa İlçe Müftüsü İlhami Güngördü de katıldı.

 

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Rahmet Pınarı Derneği Tertip Komitesi yetkilisi Naif Çelik, "Alemlerin övüncü, kainatın efendisi, Allah'ın sevgilisi, müminlerin rehberi Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin örnek ahlakını ve muhabbetini halkımız arasında yaymak, yerleştirmek, peygamber efendimizin yaşantısı örnek alınarak güzel ahlakını yaygınlaştırmak, peygamberimize olan sevgi ve muhabbetimizi tüm dünyaya ilan etmek amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız" dedi.

 

Daha sonra söz alan Eğitimci Selman Eren, Türkçe yaptığı konuşmasında, Peygamber efendimizin doğumu ve doğum anında olan mucizelere değindi. Eren, "Peygamberimizin dünya veladeti ilk doğumu iken, Hira mağarasında kendisine verilen insanları hakka çağırma görevi ve sonra Mekke'den Medine'ye hicretle beraber yeniden doğmuş gün geçtikçe mümin yüreklere doğmaya devam ediyor. Onun bize getirdiği davet hayatın her alanına renk veren bir yaşam modelidir. Tıpkı bir bardak suya bir damla mürekkep bırakıldığında her tarafına renk verdiği gibi" şeklinde konuştu.

 

Sasonlular sana peygambere olan biatlarını tazeledi
Daha sonra Molla Abdülbari Çelik, Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmasında, Peygamber efendimizin davet kimliği ve davete verdiği önemi anlattı.

 

Peygamberimiz (s.a.v) salat getirdikten sonra, "Sason'un farklı aşiretlerini tek tek sayarak bu aşiretler sana biatını tekrar bu gün tazelediler. Bu aşiretler seninle bahara başlayıp salavatlar ile biatlarını her an tazeliyorlar" diyen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Değerli annelerim, bacılarım ve kardeşlerim âlemlerin rabbi olan yüce Allah bizleri bu dünyaya imtihan için yollamış ve Resulullah'ın sünnetini bütün kalplere yerleştirmek de imtihanın en büyük sorumluluğudur. Özelikle bacılarıma, kız kardeşlerime seslenmek istiyorum, şeytanın dostları özellikle sizin kalbinizdeki o peygamber aşkını sevgisini muhabbetini söküp Meryem'i iffeti almak için çirkeflikte sınır tanımıyorlar. Bu durumda siz peygamber âşıklarına çok iş düşüyor. Bu gidişata dur deyip kızlarımızı Hz. Fatıma gibi nice Salihalar yetiştirmemiz gerekiyor."

 

Programda sık sık tekbirler çekilip salâvatlar getirilirken, Bilal, Sefer ve Salih'in seslendirdiği ilahilerle etkinlik şenlik havasında geçti.
 

Rahmet Pınarı Çocuk Grubunun seslendirdikleri ilahi ve şiirlerin ardından Molla Abdülbari Çelik hocanın kapanış duası ve Sason halkı tarafından okunan147 milyon salâvat teslim edilerek program sonlandırıldı. (Sezer İlbasan, Şenol Aksoy - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.