Sason'da Aşure Günü Etkinliği

Sason'da Aşure Günü Etkinliği

Batman'ın Sason ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşure Dağıtımı etkinliğinde kazanlar dolusu aşureden alabilmek için Sasonlular Merkez Cami önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

BATMAN - Sason Kaymakamlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtımı yapıldı. Muharrem Ayı'nın 10'uncu gününe rastlayan Aşure Günü etkinliği kapsamında Merkez Camii önünde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

 

Sason Kaymakamı Bahadır Yörük konuşmasında, "Aşure günü hem sevinç günü hem de üzüntülerin olduğu bir gündür. Aşure bizim kültürümüzün temeli birlik ve birlikteliğimizi sağlayan bir temel unsurdur. Türk kültürünün ananesidir. Hem hicri yılınızı hem de aşure gününüzü kutluyorum ve hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

 

Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan konuşmasında, "Başta Sasonlu hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Aşure Gününü tebrik ediyor, Hz.Hüseyin Efendimiz olmak üzere bir kez daha bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından hazırlanan Aşure vatandaşlara dağıtıldı. Kazanlar dolusu aşureden alabilmek için Merkez Cami önünde uzun kuyruklar oluşturan Sasonlular, bu tür etkinlikleri geleneklerin yaşatılmasına sağladığını belirtti. (M.Enes İmir - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.